Eğitim

Beden Kayıt Tutar PDF Oku indir

Beden Kayıt Tutar PDF oku indir, Bessel A. Van Der Kolk tarafından kaleme alınan Beden Kayıt Tutar kitabı, 13,5 x 21,5 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Beden Kayıt Tutar kitabı 2018 ebatında olup, 1. Basım Nobel Yaşam tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Beden Kayıt Tutar pdf oku, Beden Kayıt Tutar PDF yandex, Beden Kayıt Tutar PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Beden Kayıt Tutar PDF Oku

Travmalarınızın bedeniniz ve zihniniz üzerindeki etkilerini görmek ve bunun yanı sıra çözüm metotlarını öğrenmek ister misiniz? Öyleyse Beden Kayıt Tutar tam size göre bir kitap! Dünyaca ünlü psikolog Bessel A. Van Der Kolk travmalar ve tedavi metotları üzerine seneler süren çalışma ve tecrübelerini okuyucularıyla paylaşıyor. Gelin, birlikte bu öğretici esere birlikte göz atalım.

 

“Beden Kayıt Tutar” adlı kitabı neden okumalısınız?

Beden Kayıt Tutar, 5 bölüm boyunca travmaların beyin üzerindeki etkilerinden bellek poblemlerina kadar psikoloji alanında araştırılan birden fazla konuya ışık tutuyor. Verilen bilimsel bilgilerin bunun yanında travmaları iyileştirme üzerine yeni nesil tedavi metotları de anlatılıyor. Anlatılan tedavi metotlarıne misal olarak birden fazla hastanın hikâyesine de yer veriliyor. 462 sayfalık kitap içinde travmaların düşünceler ve beden üzerindeki olumsuz etkilerinden travma sonrası nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine kadar birden fazla konu üzerinde duruluyor. Teorik bilgilerle birlikte tedavilerin uygulama metotları de anlatılıyor. Nörobilim alanında verilen yeni gelişmelerle birlikte insan bedenin yapısı ve psikolojik altyapısı da okuyucularla paylaşılıyor. Pek çok psikoloji kavramı da sade ve akıcı bir anlatım üslubu kullanılarak aktarılıyor. Kolk, Beden Kayıt Tutar’ın yalnızca terapistler için değil, bunun yanı sıra travmalarına çözüm bulmak isteyen herkes için yazıya döküldüğının da önemini vurguluyor. Bu eserin psikoloji alanına ilgi duyan kitapseverlere yeni bir bakış açısı kazandıracak bir başyapıt olarak her kütüphanede bulunması gereken kıymetli bir kaynak olduğunu düşünüyoruz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Psikolog Bessel A. Van Der Kolk’ın kendi kurduğu sitesinde psikoloji üzerine çevrim içi dersler verdiğini biliyor muydunuz? Yazar 1984 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde travmatik stresin incelenmesi maksadıyla bir araştırma merkezi kurarak çalışmalarına başlar. Nörobilim ve psikoloji konularında ülkeler arası alanda birden fazla bilimsel makale ve kitap kaleme alır. Beden Kayıt Tutar dünya çapında 38 dile çevrilir ve psikoloji kategorisinde haftalarca çok satanlar listesinde yerini korur. Nurdan Cihanşümül Maral’ın katkılarıyla Türkçeye çevrilir. Nobel Yaşam’ın basımını üstüne aldığı eser, travma sonrası stres bozukluğunun nedenlerini ve nasıl tedavi edileceğini geniş bir şekilde olarak inceler. 2018 senesinde basımı yapılan eser okuyuculara psikolojik açıdan klavuzluk etmeyi amaçlar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bessel A. Van Der Kolk’ın kaleme aldığı Beden Kayıt Tutar’ı beğendiyseniz Psikolog Esra Ezmeci’nin yazdığı Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir, İz Bıraktığın Kadar Varsın ve Vazgeçilmez Olmanın Sırrı kitaplarına da inceleyebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu