Tarih

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- PDF indir

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- PDF Oku indir, Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- kitabı 16.10.2024 sayfadan oluşmakta ve TÜRKÇE boyutundadır. Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- kitabının kapağı ise Alexias özelliğine sahiptir. Adem Beyaz dilinde yazılmış olan Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- kitabını Bekir Çelikcan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- kitabını PDF indir.

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- PDF

Aleksias, çok sayıdaki Bizans metni arasında belki de en fazla bilinenidir: Sadece Bizans tarihi için değil; Anadolu Selçukluları, Büyük Selçuklular, Birinci Haçlı Seferi, Bizans’ın Kumanlar-Peçenekler ile mücadeleleri, Bizans-Norman mücadelelerinin bunun yanında imparatorlukta yaşanan sapkın öğretiler ve tüm bu konular bağlamında XI. yüzyıl Bizans dünyasının geniş bir resmini vermesi yönünden yeri doldurulamaz bir konumdadır. Anna Komnene, yaşadığı zamanda günümüz dünyasına kadar etkileri devam eden köklü olaylara birinci elden şahit olmuştur. Kendisinin ve imparatorluğun başından geçen bu hadiseleri ise Aleksias isimli 15 kitaptan bir araya gelen eserinde bizlere ulaştırmıştır. Aleksias gibi bir esere sahip olmasaydık ülkemizde Orta Çağ tarihçiliğinin ciddi biçimde eksik kalacağını söylememiz herhalde abartı olmayacaktır.
Anna Komnene’nin diğer bir önemi ise dünya tarihinde bir kadın aracılığıyla yazılan ilk tarih anlatısı olmasında yatar. Özellikle onun yaşadığı zamanda tarih yazmanın ve tarihçiliğin, genelde saray etrafında yahut manastırlarda yazan erkeklerin egemenliğinde olduğu düşünüldüğünde bu önem daha da artmaktadır. Aleksias her şeyden önce kapsamı ve hedefi yönünden destansı bir tarihtir, metnin ismi dahi Homeros’un İlias’sına bir göndermedir.

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- Özeti

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- Pdf Oku

Aleksias Birinci Haçlı Seferi Esnasında Bizans -Bir Bizans Prensesinin Anıları- Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu