Edebiyat

1984 PDF Oku indir

1984 PDF oku indir, George Orwell tarafından kaleme alınan 1984 kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Can Yayınları – Dünya Klasikleri Dizisi değeri ile basılan 1984 kitabı 352 ebatında olup, 2000 Celal Üster tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda 1984 pdf oku, 1984 PDF yandex, 1984 PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

1984 PDF Oku

1984
Distopik kitaplar içinde 20. yüzyıla damgasını vurmuş bir romanla tanışmak ister misiniz? Cevabınız “Evet.” ise İngiliz edebiyatında çok sayıda eseriyle öne çıkan George Orwell’ın 1984 adlı e-kitabına şans verebilirsiniz. Gençlere ve yetişkinlere hitap eden bu romanla korkunun ve propagandanın hüküm sürdüği bir topluma tanıklık edebilirsiniz. Orwell’ın dile yeni kavramlar katmasını sağlayan bu roman hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilir. Gelin, politik ve alegorik yönü de bulunan 1984’ü yakında zamandan gözlemleyelim.

“1984” adlı kitabı neden okumalısınız?
Politik ve dinî görüşlerini eserlerine görülmektediran George Orwell’ın 1984 adlı romanı iktidar kavramını, diktatörlüğü ve halkın içinde bulunduğu durumu resmeder. Hikâye; halkının duygularına önem vermeyen, bilimden teknolojiye kadar çeşitli gelişmeleri engelleyen despot bir önderin yönettiği ülkede geçiyor. Büyük Birader adıyla anılan önderin siyasi kararları ve bu kararların halkın sosyal yaşamı üzerindeki etkileri gözler önüne seriliyor. Yazar, 1984’te varoluşun temellerine hatta aşka dahi müdahale eden bir yönetim varken mutluluğun olabilecek olup olmadığını sorguluyor. Katı kurallarla yönetilen bir ülkede bireylerin amaçlarının ve ideolojilerinin nasıl değiştiğini gösteriyor. 1984’ü okurken adaletsizliğin ve baskının hâkim olduğu bir ülkede bireylerin makineleştirilmesine, bireysellikten uzaklaştırılmasına ve köleleştirilmesine tanıklık edebilirsiniz. 1984’le insan haklarının önemi, özgürlük için verilen mücadele ve adalet duygusu üzerine fikir yürütebilir; yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz.

Bunları biliyor muydunuz?
1984, George Orwell’ın son senelerında kaleme aldığı bir romandır. Kitabın ismi başta Avrupa’daki Son Adam olsa da romanın yayımcısı adını stratejik nedenlerle 1984 olarak değiştirir. Eserin yazıya döküldüğı 1940’lar bunun yanı sıra evrensel olarak faşizm, sosyalizm, komünizm gibi ideolojilerin devletleri etkisi altına aldığı senelerdır. Farklı ideolojilere sahip Amerika, İngiltere, Sovyetler Birliği gibi devletler ayrı zaman dilimlerinde ülkelerinde 1984’ün satışını yasaklamıştır. Roman, orijinal adıyla 1984 senesinde bir sinema filmine (IMDb: 7.1/10) uyarlanır. Beyaz perdenin bunun yanında birden fazla kez tiyatro sahnesinde de yer bulan 1984, farklı uyarlamalarıyla seyircilerden tam not almayı başarır. 1984’ün Türkiye’de en fazla rağbet gören baskısı onlarca çeviriye imza atan Celâl Üster’in duru kalemiyle Türkçeye çevrilip Can Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
George Orwell’ın 1984 adlı romanını e-kitap formatında keyifle okuduysanız yazarın çok bi hayli beğeni alan diğer kitaplarına da inceleyebilirsiniz. Edebiyat tutkunlarından tam not alan Hayvan Çiftliği, Savaş Günlükleri ve Nefes Almak İçin adlı eserlerinin e-kitaplarına da bi hayli hızlıca ulaşabilirsiniz. Yazarın eserlerine e-kitapların fiyat avantajını değerlendirerek bütçe dostu biçimde varabilirsiniz.#BBD0E0 »

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu