PDF Kitap

Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş PDF Oku indir

Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş PDF oku indir, Nuray Mert tarafından kaleme alınan Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş kitabı, 248 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş kitabı 13,7 x 21 ebatında olup, 2024 Doğan Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş pdf oku, Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş PDF yandex, Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Yeni Karanlık Yüzyıl – Bitmeyen Savaş PDF Oku

“Yeni bir karanlık devrin önünün iyice açıldığı bir zamandayiz. Uzun geçecek yirmi birinci yüzyılın ʻkaranlık bir yüzyılʼ olma ihtimali yüksek görünüyor. Tam da bundan dolayı dünya çapında olan bitenlere not düşmek her zamankinden daha mühim.”

 

Soğuk Savaş, aslında İkinci Dünya Savaşı’ndan önceden başlamıştı ve Berlin Duvarı’nın yıkılmasıyla da sonlanmadı. Günümüzde hâlâ devam ediyor. Rusya-Ukrayna Savaşı bize bu gerçeği tüm açıklığıyla gösteriyor. Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle hegemonyasını ilan eden ABD ve neo-liberal politikalar, bir kez daha saldırıya geçip savaştan beslenmeye, savaşı körüklemeye devam ediyor. Soğuk Savaş’ı aratmayan bir kesinlik ve tarafgirlikle, her savaşta olduğu gibi bu savaşta da bir taraf seçmemizi, bir tarafı desteklerken savaşı da desteklememizi bize dikte ediyor.

 

Küresel çatışmanın körüklendiği, askeri ittifakların öne çıktığı, “demokrasi mücadelesi” adı altında savaşların kutsandığı bu karanlık döneme itirazların, liberal militarizmle baskılandığı yüzyılın ilk çeyreği geride kalırken, gelecek ufkunda bitmeyen bir savaş görünüyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu