Din

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış PDF indir

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış PDF Oku indir, Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış kitabının kapağı ise 268 özelliğine sahiptir. 9789753528658 dilinde yazılmış olan Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış kitabını 16.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış kitabını PDF indir.

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış PDF

Bugün anne babaların, eğitimcilerin başlıca dert ve sıkıntı kaynakları arasında din eğitiminin davranışa ilişkisinde yaşanan problemler ön planda gözüküyor. Bunun yanı sıra dijital dünya artık geri dönüşsüz bir biçimde yerleşik ve vazgeçilmez bir olgu olarak yaşamımızda. O hâlde din eğitimiyle alakalı endişelarımızı nasıl yönetmeli ve çocuklarımızın dinle ilişkisini nasıl ele almalıyız?
 
Ali İlhan Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış adlı çalışmasında dinî bilginin diğer bilgi çeşitlerinden farklı olarak ahlaki bir değer taşıdığını bunun yanı sıra bu bilgi türünün taşıdığı değeri muhatabına aktarabilme özelliğine de sahip olduğunu ortaya koyuyor. Buna rağmen ahlaki davranışın oluşmasında dinî bilginin tek başına yeterli olmadığı görülmektedir. Zira dinî bilginin, kişide davranış değişikliği meydana getirmesinin bir çok şartı mevcuttur. Bu şartlar oluşmadan yalnızca bilişsel düzeyde bir öğrenme ile ahlaki bir davranışın meydana gelmesi zordur. Temelde dinî bilgiyi manalı kılan, birinin kendi imanı ve inancıdır. Zayıf bir inanca sahip yahut iman etmemiş bir kimse için dinî bilgi istenen davranış için gerekli olan motivasyonu sağlayamamaktadır. Güvenli, yetkin ve ahlaki bir din eğitiminin yollarını ortaya koyan Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış dinî bilgi, iman ve ahlaki davranış arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Din eğitimindeki aksaklıkları gidermek isteyen herkes için ilham verici bir başucu kitabı.

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış Özeti

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış Pdf Oku

Din Eğitimi Bağlamında Bilgi, İman ve Davranış Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu