Müzik

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 PDF indir

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 PDF Oku indir, Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 kitabının kapağı ise 80 özelliğine sahiptir. 9786257507677 dilinde yazılmış olan Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 kitabını 16.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 kitabını PDF indir.

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 PDF

Ters yüz sınıf modeli, öğrenciye derse gelmeden önce, ders içeriğini dijital materyaller yardımıyla çevrimiçi olarak aktarılması, ders zamanında ise öğrencinin düzeysine göre pratikler ve çalışmalar yaparak öğrenmeyi etkili hale getiren bir öğrenme yaklaşımıdır. Öğretmenin ders öncesinde içeriklerini konu anlatımlı video yoluyla öğrenci ile paylaşması, sonraki etapta, ders içinde pekiştireçler vermesi, etkileşimli ve aktif bir öğrenmenin gerçekleşmesine yol açmaktadır.
“Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi-1” kitabı, “Güzel Sanatlar Liseleri”, “Eğitim Fakülteleri (Müzik Öğretmenliği ve Müzik Eğitimi Bölümleri)” gibi eğitim kurumlarında piyano eğitim hayatına yeni başlayan öğrencilere uygun olarak dizayn edilmiştır.
Youtube destekli bu kitapta, piyanoya başlangıç düzeysinden ibu yana kullanılan teknik çalışmalar (gamlar) ve mesleki piyano eğitimi müfredatında bulunan bestecilerin eserleri; (F. Beyer Op. 101 “Piyano Metodu”, J.S.Bach “Anna Magdalena Not Defteri”, M. Clementi “Piyano için 12 Sonatin Albümü” ve “İstiklal Marşı”) bulunmaktadır.
14 ders içinde toplamda 101 videoda uygulamalı olarak anlatılarak öğrenciye klavuzluk edilmiş, her ders içinde sıra sıra öğrencinin ve öğretmenin ne yapacağı geniş bir şekilde bir biçimde anlatılmıştır.
Ders öncesinde öğrenciye esnek zaman ve ortam olanağı sağlayan ters yüz sınıf modeline entegre edilmiş bu kitap, öğrenmenin kalıcı bir biçimde gerçekleşmesine yardımcı olabilecektir.
***
“Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi-1” hem eğitici hem de öğrenciler için muazzam ölçüde zaman kazandıran ve kolaylık sağlayan bir metot olmuş. Derslerin karekodu okunarak son derece pratik olarak ulaşılabilir olması, anlaşılırlığı ve en ince ayrıntı kısmı bile net bir biçimde işlemesi, öğrencinin hazırlığında ve yüz yüze derslerden alacağı verimlilikte son derece fark edilir bir sonuç getirecektir. Hem görsel olarak anlatımı çok okunaklı hem de video çekimlerinde el pozisyonları ve teknik detaylar son derece sade ve anlaşılır biçimde anlatılıp işlenmiş. Özellikle derse hazırlık esnasındaki türlü belirsizlikten ötürü huzursuzluk yaşayabilen öğrenciler ve öğrenci velileri için bulunmaz bir kaynak olduğunu düşünüyorum.
Emre ŞEN / Piyanist
***
Piyano eğitim hayatına modern bir bakış açısıyla ulaşan bu çalışmanın, piyanoya yeni başlayan öğrencileri amatörlükten profesyonelliğe taşıyacak bir rehber niteliğinde olduğu kanaatindeyim. Öğrencilere ve öğretmenlere değişik bir bakış açısı kazandıracağına inandığım bu kitabın alana katkı sağlamasını diliyorum.
Gökhan AYBULUS / Piyanist
***
20. yüzyılın sonları ve özellikle de 21. yüzyılın başlarından ibu yana, eğitim-öğretim alanında bi hayli büyük değişim, dönüşüm ve gelişmeler ortaya çıkmıştır. Bu yaklaşımlar ise hemen tümüyle geleneksel öğretim yaklaşımlardan değişikliklar gösterir. Öğrencilerin pasif olmanın dışında, aktif ve interaktif öğrenme süreçlerine katılımını vurgulayan bu metotların hepsine birden modern/çağdaş/çağcıl öğrenme- öğretim metotları demek yanlış olmaz!
İşte modern öğrenme yaklaşımlarından birisi olan “Ters Yüz Öğrenme Yöntemi Modeli”nde amaç; informal zamanda öğretmenin dersin sunumuna yönelik olarak hazırlayıp öğrencilerle paylaşımı yaptığı birtakım videolar aracılığıyla, formal ders sürecinin daha verimli olarak geçmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla bu öğretim yönteminden her alanda yararlanılabileceği gibi, müzik bilimi, sanatı ve eğitiminde de istifade edilmesi manidar sonuçlar görülmektedirtacaktır.
Konudan bahisle; Sayın Dr. Öğr. Üyesi Deniz ÖZDAMAR aracılığıyla aynı yaklaşım ve anlayışla hazırlanmış olan “Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi – 1” isimli kitap çalışması, 14 ders ve 101 videoveyayalı 4 öğrenme basamağından buluşmaktedir. QR kod gibi modern öğretim materyallerinin de bulunduğu kitabın; günümüz piyano öğretimine farklı soluklar getireceği ve olumlu yansımalarının bulunacağı ise açıktır.
Bu duygu ve düşünceler ile Sn. ÖZDAMAR’ı orijinal çalışmasından ötürü takdir eder; kitabın müzik ve piyano eğitimi alanına hayırlı olmasını temenni ederim.
Prof. Dr. Aytekin ALBUZ / Gazi Ünv. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Öğr. Üyesi
 
***
Her aşamasına bizzat tanıklık ettiğim, deneysel ve akademik bir sürecin ürünü olarak büyük özveriyle bir araya getirilen, piyano ile ilgiliki temel bilgiler üzerine aşamalı olarak piyano çalmayı öğreten bu kitap, amatör veya profesyonel olarak müzikle ilgilenen yahut piyano çalgısına özel ilgi duyan herkes için başucu kaynağı niteliğindedir. İnsanlığa, akademiye ve eğitim camiasına faydalı olması temennisiyle.
Prof. Dr. Ebru Temiz / Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Ünv.Müzik Eğitimi Öğr. Üyesi

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 Özeti

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 Pdf Oku

Ters Yüz Yaklaşımıyla Piyano Öğretimi 1 Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu