Sosyoloji

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda PDF indir

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda PDF Oku indir, 50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. 50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda kitabının kapağı ise 154 özelliğine sahiptir. 9786258174953 dilinde yazılmış olan 50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda kitabını 16.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. 50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda kitabını PDF indir.

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda PDF

Özünde değişimi ve hareketi barındıran çok şekilli bir olgu olan moda, semboller aracılığı ile bilinir ve görünür olmaktadır. Modayı görünür kılan en yaygın sembol de giysilerdir. Giysilerin kendi içinde taşıdığı semboller kimlik, kültür, toplum yapısı, gelenekler, psikoloji, sosyal ve ekonomik durumlar ile ilgili görünür bir temsil yaratmaktadır ve giyen insana dair bir çok kodu barındırabilmektedir. Sözsüz bir dil ile iletişim kurabilen giyim, bireysel ve toplumsal özdeşleşme faktörüdür.
Kumaşlar, aksesuarlar, giysiler cinsiyet sahibi değilken moda, kodlanmış bir sezon, şovlar ve trendler dizisiyle cinsiyetin ikili sistemde var olduğu varsayımı altında çalışmıştır. Günümüzde ise modanın; ikili sistemi reddeden yaklaşım sergilediği gözlemlenmektedir.

Podyumlarda başlayıp sokağa inen akışkan cinsiyetli veya cinsiyetsiz modanın, toplumsal cinsiyete yönelik kalıp yargıların ağır ağır yıkılması noktasında ve bu değişimlerin toplum aracılığıyla görünmesi, alışılması ve kabul görmesi bağlamlarında etkisi de yadsınamaz bir gerçektir.

Bu kitapta modanın, kimliğin en belirgin temsili olan giyime verdiği temel imleyen olma rolü üzerinden toplumsal cinsiyet kimliği, toplumsal cinsiyet rolü, toplumsal cinsiyet kalıp yargıları gibi kavramlar çerçevesinde moda ve toplumsal cinsiyet konuları disiplinler arası bakış açısıyla değerlendirilmiştir.

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda Özeti

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda Pdf Oku

50 Soruda Toplumsal Cinsiyet ve Moda Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu