Sağlık

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları PDF indir

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları PDF Oku indir, Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları kitabının kapağı ise 128 özelliğine sahiptir. 9786256429956 dilinde yazılmış olan Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları kitabını 16.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları kitabını PDF indir.

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları PDF

Aile hekimleri sağlık sisteminde ilk tıbbi temas noktasını oluşturmaktadır. Hastaların akut ve kronik hastalıklarını eş zamanlı çözerler. Sağlık sisteminin; koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici tüm aşamalarında emek vermektedirler. Aile hekimliği, bu bağlamda toplumun sağlıkla alakalı her etapta yanında olan ve klavuzluk eden en mühim disiplinlerden biridir. Aile hekimlerinin, yalnızca hastalıkların nasıl tedavi edileceğinde değil, bunun yanı sıra acil durumlarda da hayat kurtarıcı müdahalelerde bulunma kabiliyeti büyük bir sorumluluk ve uzmanlık gerektirir.
“Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları” adlı bu eser, aile hekimlerinin sahada karşılaşabileceği acil durumlarda, doğru ve bi hayli hızlı müdahalelerde bulunabilmesi için kapsamlı bir rehber niteliği taşımaktadır. Her gün yaşadığımız toplumda beklenmedik kazalar, ani hastalıklar yahut yaralanmalar meydana gelebilmektedir. Bu tür olaylar karşısında bilinçli, güvenilir ve etkili ilk yardım uygulamaları hayat kurtarabilir. Bu eser, konunun uzman kişilerı aracılığıyla hazırlanmış ve aile hekimlerine yol gösterecek mühim bilgiler sağlamaktadır. Kitapta, ilk yardımın temel prensipleri, travma yönetimi, kalp masajı ve solunum desteği gibi hayati müdahaleler geniş bir şekilde bir biçimde ele alınmış, teorik bilgi pratik örneklerle desteklenmiştir. Bunun yanı sıra, her hekimin iş yaşamında karşılaşabileceği çeşitli vakalara ilişkin yönlendirici öneriler de bulunmaktadır. Kitabın, aile hekimlerinin bilgi birikimine kıymetli katkılar sunacağına, bu eserden edinilen bilgilerle, gerektiğinde bi hayli hızlı ve doğru ilk yardım müdahalelerinde bulunarak hayat kurtarılacağına şüphem yoktur.
Bu kıymetli eseri ortaya koyan kıymetli yazarlarımıza ve editör yardımcılarımıza, katkıları ve emekleri için içten teşekkürlerimi sunarım. Kitabın, aile hekimliği pratiğinde mühim bir boşluğu dolduracağını ve meslektaşlarımız için başvuru kaynağı bulunacağını bekliyorum.
Prof. Dr. Hüseyin CAN

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları Özeti

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları Pdf Oku

Aile Hekimliğinde İlk Yardım Uygulamaları Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu