Tarih

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği PDF indir

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği PDF Oku indir, Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği kitabının kapağı ise 172 özelliğine sahiptir. 9786059749282 dilinde yazılmış olan Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği kitabını 16.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği kitabını PDF indir.

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği PDF

İnsanlık vicdanı ve ülkeler arası toplum, kendisinden zayıf bir topluluk karşısında 2020’lerde tam bir askeri üstünlük kuran ve belirli bölgeleri açık hava hapishanesine çeviren İsrail’e ve onu koşulsuz destekleyen Batılı ülkelere haklı olarak şu iki soruyu soruyor:

– Bir başka halkın yaşadığı bir ülke, hangi hakla başka bir topluluğa ve silah zoruyla “tahsis” edilebilir?

– Geçmişte sürgüne gönderilmek ve soykırıma uğramış olmak, bir halka, başka bir topluluğu sürgüne gönderme ve soykırıma tabi tutma hakkı verir mi?

Bu kitap büyük miktarda, 7 Ekim 2023’te başlayan Gazze Savaşı sürecinde bu iki soruya yanıt arama çabasının ürünü olarak yaşandı. 
Ortadoğu’daki mevcut politik dengeler, Arap-İsrail ihtilafı, Filistin ve İsrail tarafının konuya bakışı, İran-İsrail ilişkileri, İran dış politikasında Kudüs ve Filistin teması, Türk dış politikası yönünden bölgedeki dengeler gibi temel konuların bunun yanında; 7 Ekim 2023’te başlayan zamandaki yakıcı Gazze katliamı, Güney Lübnan işgali, İran ile İsrail arasında her geçen gün git gide artan sıcak çatışma ihtimali ve devamındaki bölgesel/ülkeler arası gelişmeler bu kitapta farklı boyutlarıyla ele alınıyor.

Bu çalışmada bunun bunun yanında Binyamin Netenyahu, Mahmud Abbas, Halid Meşal, İsmail Heniyye, Yahya Sinvar, Hasan Nasrallah gibi bölgedeki ihtilafın mühim aktörlerinin biyografilerine ve Türkiye, İran, İsrail gibi bölge ülkelerinin gelişmelere yaklaşımına da yer veriliyor.
 

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği Özeti

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği Pdf Oku

Filistin İsrail ve İran Süreç, Aktörler ve Ortadoğu’nun Geleceği Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu