Akademik

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler PDF indir

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler PDF Oku indir, Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler kitabının kapağı ise 258 özelliğine sahiptir. 9786259811529 dilinde yazılmış olan Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler kitabını 01.08.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler kitabını PDF indir.

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler PDF

 
Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler adlı bu kitap, Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkeler arası ilişkilerdeki rolünü, tarihsel süreçler ve güncel gelişmeler ışığında ele almayı amaçlamaktadır. Soğuk Savaş’tan günümüze uzanan zamanda, ABD’nin büyük stratejileri ve küresel politikaları incelenirken, özellikle son senelerda yaşanan değişimler ve bu değişimlerin küresel dengelere etkisi mercek altına alınmıştır.
Bu çalışma, Amerikan dış politikasının teorik çerçevesi ile başlamakta ve tarihsel dönemler üzerinden stratejik yaklaşımları incelemektedir. İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş dönemi, Amerikan stratejisinin köklü değişimlere uğradığı mühim dönemler olarak ele alınırken, Soğuk Savaş sonrası zamanda ABD’nin seçici müdahale, kooperatif güvenlik, önde gelme (primacy) ve kısıtlama stratejileri ayrıntılı bir biçimde tartışılmaktadır.
 

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler Özeti

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler Pdf Oku

Yol Ayrımındaki ABD: Küresel Politika ve Değişen Dengeler Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu