Bilim & Mühendislik

Göreliliğin Anlamı PDF Oku indir

Göreliliğin Anlamı PDF oku indir, Kerem Cankoçak tarafından kaleme alınan Göreliliğin Anlamı kitabı, Alfa Yayıncılık sayfadan bir araya gelmiştir. Ercüment Akat değeri ile basılan Göreliliğin Anlamı kitabı 2014 ebatında olup, Mustafa Küpüşoğlu tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Göreliliğin Anlamı pdf oku, Göreliliğin Anlamı PDF yandex, Göreliliğin Anlamı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Göreliliğin Anlamı PDF Oku

Albert Einstein genel görelilik hususundaki kapsamlı makalesinin yayımlanmasından beş yıl sonra, 1921 senesinde, görelilik kuramının daha kesin biçimde onay görebilmesine giden yolu sağlamlaştırma maksadıyla misafir profesör olarak Princeton Üniversitesi’ne gitti. Burada verdiği dört ders Göreliliğin Anlamı başlığıyla yayımlandı ve Einstein’ın ölümüne dek her basımda gözden geçirildi.

Einstein’ın verdiği örnekler ve algıladığı göreli dünyanın tanımları bi hayli açıktır, izlemesi de basittir. Lakin sunumu, bilimle ilgisi olmayan okuyucular için matematiksel bir derinlik içermektedir ve bu da anlatımdaki akışın yavaşlamasına neden olabilir. Matematikle veya bilimle ilgisi olanlar için ise bu dersler son derece aydınlatıcı olacaktır. Bu kitap Einstein’ın bir “ders kitabı” yazmaya en fazla yaklaştığı örnektir. Göreliliğin Anlamı, konu ile ilgili bugün artık iyi bilinen yaklaşımların çoğuna öncülük yapmaya ek olarak, sonradan başka araştırmacılar tarafından yeniden keşfedilen bir çok düşünceyi de içermektedir.

“Einstein’ın görelilik kuramları büyük bir kuramsal sentez örneğidir. Eğer bu kuramlar olmasaydı hiç şüphesiz şimdilerdeki fizikçiler farklı mecralara sapacaklardı. Einstein fizikte birleşik kuramlar için meşaleyi yakmıştır. Bizler bu meşaleyi yanık tutmaya devam ediyoruz.”
-Brian Greene, Evrenin Zarafetinin yazarı-

“Göreliliğin Anlamı gelişme aşamasındaki bir devrimi belgelemekte ve dikkatli okuyucuya bu alanda başka fizik kitaplarında bulunandan daha derin gerçekler sağlamaktadır.”
– Physics Today-

Sayfa Sayısı: 205

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu