Din

İslam İnanç Esasları PDF Oku indir

İslam İnanç Esasları PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan İslam İnanç Esasları kitabı, 336 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan İslam İnanç Esasları kitabı 16 x 24 ebatında olup, 2022 Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İslam İnanç Esasları pdf oku, İslam İnanç Esasları PDF yandex, İslam İnanç Esasları PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

İslam İnanç Esasları PDF Oku

Dinin insanda yaşanan en kuvvetli tezahürlerinden biri hiç şüphesiz imandır. Bu yanıyla iman, Allah ile insan içindeki ilişkinin kurulma şekiline temel sağlar ve insan düşüncesini, iradesini, duygularını ve eylemlerini kuşatır. Kur’an, imanın bu kuşatıcı anlam ve değer boyutlarını insan fıtratı, aklı, ahlakı ve pratiği ile sıkı biçimde birbirine bağlamış; adına hakikat ve hidayet denen bir formasyon içinde tasvir etmiştir. Kur’ân’ın neye, niçin ve nasıl iman edilmesi gerektiğine açıklık getiren bu tasviri bir yönüyle tespit diğer yönüyle ise tashih niteliğindedir. Tespit yönüyle iman, aklın kavrayış alanı içinde âyetlere (delil, bilgi, anlam ve değer) bağlanmıştır. Tashih yönüyle ise iman, Kur’ân’ın nazil olduğu koşullarda yaşayan din ve dindarlıklarda egemen olan iman etme şekillerinin (şirk ve teslis) bir eleştirisi olarak ortaya konmuştur. Her iki bağlamda Kur’ân; kültür, mitos ve atalar kültünün etki alanı içinde irade ve duyguveyayanan temelsiz iman anlayışına karşı fıtrat, akıl, vicdan, delil ve bilgiye dayalı ıslahçı bir iman anlayışını getirmiştir.

Bu eser, İslâm’ın iman esaslarını Kur’ân’daki bu iman anlayışı temelinde tespit etmekte ve Ehl-i Sünnet geleneği içinde şekillenen Maturidî, Mu’tezilî, Eş’ârî ve Selefî görüşleri bütünlük içinde ortaya koymaktadır. Alanında yetkin isimlerin müşterek katkısıyla yaşanan bu eser; temelde, İlahiyat, İslâmî İlimler ve Lisans Tamamlama gibi programlardaki öğrencilere yönelik olarak hazırlanmış olmakla birlikte İslâm’ın iman esasları, bilgi kaynakları, kavramları, farklı görüşleri ve gerekçeleri ile ilgili bilgilenmek isteyen genel okur kitlesine de hitap etmektedir. Eserin, küreselleşme ve dijital teknolojinin sarmalı içinde sıkışan modern insanın/yaşamın iman esaslarına ilişkin niçin ve nasıl sorularına manalı ve kıymetli bir katkı sağlayacağını bekliyoruz.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu