PDF Kitap

Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri PDF Oku indir

Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri PDF oku indir, Joseph Campbell tarafından kaleme alınan Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri kitabı, 360 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2020 İthaki Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri pdf oku, Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri PDF yandex, Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Tanrıçalar ve Tanrıçanın Dönüşümleri PDF Oku

Karşılaştırmalı mitoloji sahasının ileri gelen isimlerinden Joseph Campbell’ın Tanrıçalar isimli çalışması, tarihöncesinden Rönesans’a kadar tanrıça kültünün doğuşu, gelişimi ve dönüşümü üzerine ayrıntılı bir kitap. Hazırlanış sürecinde Campbell’ın geniş bir dinleyici kitlesine verdiği konferansların notlarından yararlanılan kitabın asıl amacı, günümüz kadınına klavuzluk edebilecek ezeli ve ebedi bir kadın figürü sunmak. Bu doğrultuda sürekli olarak çağdaş dünyaveyair yorumlar da yapan Campbell’ın metnine çok sayıda görsel materyal eşlik ediyor.

“Günümüzde kadınların yüz yüze bulunduğu zorlukların birçoğu, dünya çapında önceden erkeklere ayrılmış olan ve mitolojik bir kadın modelinin yer almadığı bir eylem alanına girmelerinden kaynaklanıyor… Yaşanmakta olan hiçbir şeyin modeli yok. Her şey değişiyor, erkeklere ait vahşi ormanın kanunu bile. Geleceğe serbest düşüş zamanındayiz ve kadın erkek her birimizin kendi yolunu çizmesi gerek.”

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu