Felsefe

Zalim İyimserlik PDF indir

Zalim İyimserlik PDF Oku indir, Zalim İyimserlik kitabı 9786256461260 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Zalim İyimserlik kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 17.10.2024 dilinde yazılmış olan Zalim İyimserlik kitabını M. Çağlar Atmaca numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Zalim İyimserlik kitabını PDF indir.

Zalim İyimserlik PDF

Tüm bağlılıklar iyimserdir fakat arzu ettiğiniz şey aslında gelişmenizin önünde engel oluşturduğunda zalim bir iyimserlik ilişkisi görülmektedir. Bugünü kavramanın cesur yeni yollarını sunan Lauren Berlant Zalim İyimserlik kitabında tutkuyla bağlı olduğumuz, arzuladığımız şeyleri sorgulamamızı sağlıyor: aşk, politika, aile, erdemli yeni yıl kararları… Liberal-kapitalist sistemlerin bireylere hayatlarını “bir şeye dönüştürmek” için fırsatlar sağlayamayacağına dair ispatlar ortadayken “iyi bir yaşam sürme” fantezisine bağlı kalmanın beyhudeliğini gözler önüne çıkarıyor. Bu kitabı okurken, sizi harekete geçiren her ne ise onun bunun yanı sıra sizi hayal kırıklığına doğru hızla sürüklediğini de hissedeceksiniz. 
 
Zalim İyimserlik sert bir analiz olmasının bunun yanında, modern toplum fantezilerimizin ve bu fantezilere doğru Don Kişotça atılımlarımızın karanlık bir natürmortu. Tarihsel şimdinin başka herhangi bir biçimde anlaşılmadan önce duygusal olarak algılandığını savunan Berlant günümüzün dikkate değer duygusal tarihini anlatıyor bizlere. 
 
“Modern çağ insanının umut krizini tanımlamak için kullanabileceğiniz yeni bir dil arıyorsanız, Zalim İyimserlik‘i okuyun. Yemek, aşk, politika, aile ve popüler kültüre olan bağlılığımızın bi hayli sert ve bunun yanı sıra hiciv dolu bir incelemesi.” 
— Kate Clinton, Progressive 
 
“Lauren Berlant çağdaş sanat, edebiyat ve film okumalarını ustalıkla bir araya getirerek iyi yaşama yönelik ısrarlı arzularımızın nasıl sürekli olarak olarak engellendiğini ortaya koyuyor. Bu kitabı okumak heyecan verici bir teorik deneyim ama bunun yanı sıra çok pratik, anlık, gündelik bir niteliğe de sahip. Berlant bize çıkmazda yani günümüzün duygusal ve politik koşullarında nasıl yaşayabileceğimizin kılavuzunu sunuyor.” 
— Michael Hardt 

Zalim İyimserlik Özeti

Zalim İyimserlik Pdf Oku

Zalim İyimserlik Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu