Din

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye PDF indir

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye PDF Oku indir, Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye kitabı 9786256839946 sayfadan oluşmakta ve Ciltli boyutundadır. Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 17.10.2024 dilinde yazılmış olan Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye kitabını Abdurrezzak Tek numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye kitabını PDF indir.

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye PDF

Abdürrezzak Kâşânî, Muhyiddin İbnü’l-Arabî ile bir araya gelen Ekberiyye geleneğinin 14. yüzyıldaki kuvvetli temsilcilerindendir. İbnü’l-Arabî’nin görüşlerinin bilinmesi yönünde büyük çabalar sarf etmiş, Ekberî çizginin ve vahdet-i vücud düşüncesinin ilmî ve tasavvufî çevrelerde yayılmasında, Osmanlı coğrafyasında bir araya gelen tasavvufî geleneğin teşekkülünde ciddi etkileri olmuştur.
 
İbnü’l-Arabî’nin görüşleri ve metinlerinin daha iyi bilinmesi için kaleme aldığı Istılâhâtu’s-sûfiyye / Sûfîlerin Kavramları isimli tasavvuf terimleri sözlüğünde, 500 kadar tasavvufî terim ebced sırasına göre izah edilmiştir. Kâşânî kavramları açıklarken büyük ölçüde İbnü’l-Arabî’nin tanımlarından istifade etmiş, bu tanımları arada bir olduğu gibi arada bir de genişleterek aktarmıştır. Alanında yazılan ilk kapsamlı tasavvuf terimleri sözlüğü niteliği taşıyan bu eser kendisinden sonra bu hususta paylaşılan eserlere de kaynaklık etmiştir.

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye Özeti

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye Pdf Oku

Sufilerin Kavramları (Ciltli) Istılahatu’s-Sufiyye Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu