Tarih

Ermeni Tarihi PDF indir

Ermeni Tarihi PDF Oku indir, Ermeni Tarihi kitabı 9786256270411 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Ermeni Tarihi kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 17.10.2024 dilinde yazılmış olan Ermeni Tarihi kitabını Muzaffer Albayrak numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Ermeni Tarihi kitabını PDF indir.

Ermeni Tarihi PDF

Rıza Nur Ermeni Tarihi isimli bu eseri Mısır’da sürgünde iken yazmaya başlamışsa da -eserinde Lozan ve Cumhuriyet devrimlerine yaptığı atıflar dikkate alındığında- olabileceken 1925-26 senesinde tamamlamıştır. Arap harfli Osmanlı Türkçesiyle yazılan bu eser, şimdiye kadar yazma olarak kalmış ve bundan dolayı araştırmacılar aracılığıyla yeterince istifade edilememiştir. Söz konusu eser, belirli bir tarihte Almanya’ya intikal etmiş olup orijinali hâlâ Almanya’da muhafaza edilmektedir. Türkiye’deki ilk yayını elinizdeki neşirdir.
Ermeni Tarihi eseri, büyük ölçüde eski çalışmalara ve kaynaklara dayanmaktadır. Bu nedenle, yeni araştırmalarla yanlışlığı ortaya konulan bazı bilgilerin tekrar edildiği görülmektedir. Rıza Nur’un şahsi yorumlarının bir kısmına katılmak olabilecek değildir; yazar, bazı bölümlerde Ermenilerle alakalı sert genellemelerde bulunmuş ve ağır eleştiriler yapmıştır. Ermeni tehciri hususunda da farklı zamanlarda genellemelere giderek aşırı ithamlar kaleme almıştır. Bu neşirde, yazarın aşırı genellemeleri düzeltilmemiş yahut şerh edilmemiş, okuyucuya Rıza Nur’un ele aldığı konularla alakalı görüş ve yaklaşımlar olduğu gibi aktarılmıştır.

Ermeni Tarihi Özeti

Ermeni Tarihi Pdf Oku

Ermeni Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu