Tarih

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler PDF indir

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler PDF Oku indir, Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler kitabı 9786256270237 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 17.10.2024 dilinde yazılmış olan Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler kitabını Prof. Dr. Ramazan Şeşen numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler kitabını PDF indir.

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler PDF

İbn Said el-Mağribi 13. yüzyılda yaşamış olan edip, şair, tarihçi ve coğrafyacı bir alimdir. Yirmi sekizli yaşlarında babası ile birlikte çıktığı hac yolculuğu onun ilk seyahati olmuştur. Tunus, Kahire ve Halep’te uzun seneler kalarak ilmî faaliyetlerine devam etmiştir. On dört yıl sonra ise ikinci seyahatine çıkarak Doğu İslam dünyasını görmüştür. Anadolu ve İran bölgelerinin mühim ilim merkezlerini gezdikten sonra 1276’da Tunus’a geri dönmüştür. On yıl sonra bu topraklarda vefat etmiştir.
 
Kitabu’l-Coğrafya adlı eseri 13. yüzyılın en mühim ve zengin içerikli coğrafya kitaplarından biridir. Yeryüzünü açıklarken başvurduğu enlem ve boylam bilgileri bu dönemin en güncel detaylarını içermektedir. Takip ettiği geleneğe uygun olarak meskun dünyayı Ekvator’a paralel biçimde yedi iklim ve iki bölge olarak taksim etmiştir. Her bir iklim ise batıdan doğuya doğru ilerleyerek on bölümden buluşmaktedir. Bunun yanı sıra kitabında yer verdiği şehirlerin ayrıntı kısmına dair faydalı bilgiler karşımıza çıkmaktadır.
 
Elinizde bulunan bu kitabın ikinci bölümünde ise İbn Fazlullah el-Ömeri’nin 14. yüzyılda telif ettiği Mesalik el-Ebsar adlı eserinin Anadolu beylikleri ile ilgiliki bölümünün tercümesi bulunmaktadır. Germiyan, Denizli, Tavas, Kastamonu, Bursa, Bergama, Antalya gibi beldelerde hakimiyet süren beyliklere dair bulunan tarihî ve coğrafi bilgiler, Anadolu beylikler dönemine ışık tutmaktadır.

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler Özeti

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler Pdf Oku

Kitabü’l Coğrafya ve İbn Fazlullah’ın Anadolu İle İlgili Verdiği Bilgiler Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu