Ekonomi

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı PDF indir

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı PDF Oku indir, Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı kitabının kapağı ise 168 özelliğine sahiptir. 9786256685239 dilinde yazılmış olan Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı kitabını 17.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı kitabını PDF indir.

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı PDF

“Vergi alanında tarihte iz bırakmış bir milletiz. Nitekim, ‘Parayı Lidyalılar, vergiyi Sümerler, verginin vergisini de Türkler bulmuştur.’ Hatta bir aşama daha ileri gidip, verginin vergisinin vergisi alınır oldu. Vergi literatüründe bu onur da bize yeter.
 
Farkında olsun yahut olmasın, sade bir vatandaş her gün hemen hemen 20 farklı vergi ile muhatap olmaktadır. Bir paket sigaranın %82’sinin, bir şişe rakının %63,5’inin, bir şişe biranın %50’sinin, bir litre benzinin %41’inin, bir cep telefonunun %51’inin vergiden oluştuğu bir ülkede yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı kadar ücret alan bir çalışanın brüt maaşının %35’i vergi ve sosyal güvenlik primi olarak daha maaşı eline geçmeden kaynakta kesiliyor. 
 
Bu kitabı okurken, adını önceden hiç duymadığınız birden fazla ad altında vergi ve vergi benzeri ödemede bulunduğunuzu göreceksiniz. Bazı zaman şaşıracak, arada bir kızacaksınız. Ama en mühimsi, bu kitabı okuduktan sonra ödediğiniz vergileri sorgulamaya ve nasıl kullanıldığının hesabını sormaya başlayacaksınız. İşte bu da gerçek demokrasiye ulaşabilmemizin önündeki en büyük engelin kalkması demektir.
 
Demokrasi kültürünün oluşumunda vergi farkındalığı mühim bir yere sahiptir. Bir ülkede vergi bilinci ne kadar yüksek olursa hak arama bilinci de o kadar yüksek olur. Vergi bilincinin oluşumu, vergi sisteminin bilinmesi ve anlamlandırılması ile olabilecekdür. Bu bağlamda, kimlerin, neye, ne kadar vergi ödediği ile kimlerin vergi ödemediği konuları birlikte önem kazanır. Bu nedenle neye, ne kadar ödediğini bilmeyenler, bu paraların nereye harcandığını sormaz, sorgulayamazlar.
 
Bu kitap, toplumda vergi farkındalığının, vergi bilincinin ve nihai tahlilde sorgulayan ve hesap soran demokratik yurttaşlığın yaygınlaşması için yazılmıştır…”

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı Özeti

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı Pdf Oku

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Bir Halkın Vergi ile İmtihanı Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu