Edebiyat

Pargalı İbrahim Paşa PDF indir

Pargalı İbrahim Paşa PDF Oku indir, Pargalı İbrahim Paşa kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Pargalı İbrahim Paşa kitabının kapağı ise 132 özelliğine sahiptir. 9786254259838 dilinde yazılmış olan Pargalı İbrahim Paşa kitabını 17.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Pargalı İbrahim Paşa kitabını PDF indir.

Pargalı İbrahim Paşa PDF

İbrahim Paşa’nın yaşamı, gerçekten de roman gibi, müthiş olaylarla dolu, enteresan ve Batılı zihniyetlere arada bir bilinmesi güç gelen ani değişimlerle şekillenmiş bir yaşamdır. Bu değişken ve dramatik yaşam öyküsünü, Batılı okuyuculara tarafsız bir biçimde aktarmak bi hayli zordur; çünkü Paşa’nın yaşamındaki bu olağandışılık, Doğu’nun tipik özelliklerinden birini yansıtmaktadır. Eğer bu yaşamın içindeki romantizmi kavrayabilirsek, Türk düşünce ve yaşam şekiline dair bir çok derin gerçeği çözebilir, daha kapsamlı bir anlayışa ulaşabiliriz. Lakin bunu başarabilmenin yolu, Batı’ya ait kavramları bir kenara bırakıp, ilk başta hayal gibi görünen bazı olguları birer gerçeklik olarak kabul etmektir.
İbrahim Paşa’nın Türk kökenli olmaması, kariyerindeki bazı çelişkileri açıklayabilir. Lakin tüm yaşamı, Türk kültürü ve toplumu içinde şekillenmiştir. Bu bağlamda önemle üstünde durulması gereken hususlardan biri, Türk toplumunun, tarih boyunca bir çok yabancı unsuru bünyesine katarken, bu unsurları kendine özgü bir tarzda dönüştürme kabiliyetidir. Türkleri anlamaya çalışırken göz önünde bulundurulması gereken en mühim noktalardan biri, onların ne Aryan ne de Sami kökenli olmalarıdır. Persler, Araplar, Yunanlılar veya İbranilerle akrabalıkları yoktur. Etnologlar bu konularda kesin yargılara varmakta zorlanırken, sıradan bir insanın da Türkleri herhangi bir ırk veya etnik gruba yerleştirmesi güçtür. Bunun yanında, Türklerin Orta Asya’dan Avrupa’ya göç ettiklerini, Doğu’da Tatarlar ve Moğollarla, Batı’da ise Macarlar ve Finlilerle bir biçimde ilişkili olduklarını aktarabiliriz.

Pargalı İbrahim Paşa Özeti

Pargalı İbrahim Paşa Pdf Oku

Pargalı İbrahim Paşa Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu