Kişisel Gelişim

Başarılı Röportaj Sanatı PDF indir

Başarılı Röportaj Sanatı PDF Oku indir, Başarılı Röportaj Sanatı kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Başarılı Röportaj Sanatı kitabının kapağı ise 90 özelliğine sahiptir. 9786253911188 dilinde yazılmış olan Başarılı Röportaj Sanatı kitabını 07.05.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Başarılı Röportaj Sanatı kitabını PDF indir.

Başarılı Röportaj Sanatı PDF

“Çok zengin bir dile sahip olmamıza rağmen, sözcüklerin insanları yüceltme yahut alçaltma, cesaret verme yahut cesaretini kırma gibi konularda sahip olduğu gücü iyi bir röportajla ortaya koyan mücevher değerinde bu kitapta yazar Hakan Tuzcu; röportaj sanatını bizim ve çevremizdeki bireylerin yaşamlarında değişim yaratacak biçimde kullanmanın basit ve anlaşılır yollarını okuyucularına gösteriyor. Okuyun, bu kitap gerçek yaşanmışlıkları anlatıyor.”
— Nuray BAŞAR (ASO Meclis Üyesi, Yazar, Girişimci)

“Röportaj yapmak… Birçok gazeteci ve televizyoncunun yaşamının parçası olmasına karşın çok azının gerçek metotlarıni bildiği bir konu. Yılların işinde uzman gazeteci ve yayıncısı Hakan Tuzcu’nun bu eseri tam da bu tekniklerin perdesini açıyor. Başarılı bir röportajın püf noktalarını, dünyaca ünlü gazetecilerin çok kıymetli anılarıyla harmanlıyor ve aslında yalnızca gazetecilikle alakalı olmayan röportaj sanatını, mesleğe yeni başlayan gençlere iyi analiz edilmiş örneklerle anlatıyor. Her gazetecinin ve gazeteci adayının başucunda olmalı.”
— Ercan GÜRSES (Gazeteci, Yazar, TV Yorumcusu ve Yöneticisi)

“Elinizdeki bu kitap, meslekte 30 yılı geride bırakarak “soru sorma sanatının” ustalığına erişmiş bir röportajcının deneyim ve birikiminden damıttığı detaylarının sivri uçlu kalemiyle kitaplaşmış hâlidir. Röportaj alanında ilerleyecek olanların yolunu aydınlatacak olan bu çalışma, salt soru sormanın değil, bunun yanı sıra karşısındakinin kişisel öyküsüne ulaştıracak becerileri kazandıracak teknikleri, deneyimlerle paylaşıyor. Soru sormanın gücünün ve bu güce ulaşabilmenin metotlarınin yalın bir dille anlatıldığı bu kitap; röportaj sanatında ustalaşmak isteyenler için bir başucu kitabı.”
— İlhan TAŞÇI (Gazeteci, Yazar)

“Başarılı Röportaj Sanatı”, 31 yıllık tecrübenin içtenlikle paylaşımı… Video paylaşım ve sosyal platform platformlarının varlığı düşünüldüğünde, her bir bireyin potansiyel bir röportajcı olduğunu söylemek olabilecek. Deneyimli spiker Hakan Tuzcu’nun bu çalışması medya içeriği üreticilerine, medya profesyonellerine, klasik medyaya adım atmak isteyen öğrencilere ve hatta başarılı mülakatlar yaparak isabetli işe alımı amacında olan işverenlere rehber olabilecek kıymetli bir kaynak.”
— Hatice ÜRÜN (Yapımcı, Medya Yöneticisi)

“Gazeteciliğin vazgeçilmezi röportaj, doğru yöntem ve teknikler kullanıldığında tadına doyulmaz bir lezzete dönüşür. “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı” sözü, eskilerin dilin önemine vurgu yaptığı en güzel ifadelerinden biridir. Bundan dolayıdir ki gazetecilik mesleğine başlayanların mesleğin lokomotifi görevi gören röportajı tekniğine uygun yapmaları, bu uğurda ilerleyebilmelerinin anahtarı olacaktır. Sevgili Hakan Tuzcu’nun bu çalışması da yeni meslektaşlarımıza mühim bir kılavuz niteliğinde. Bu keyifli ve başarılı çalışma için kendisini tebrik ediyorum.”
— Şebnem BURSALI (Milletvekili, Gazeteci, Medya Yöneticisi)

“Medya sektöründe çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen herkes başucundan bu kitabı ayırmamalı. Keşke yola çıkarken elimde böyle bir pusula olsaydı. İnanın bazı yolları daha hızlı kat ederdim… Tam bir tecrübe dopingi. Bu rehber elinize geçtiyse sakın bırakmayın. Tavsiyem… Çantanızdan, masanızdan hiç ayırmayın.”
— Sultan AKDOĞAN (Gazeteci Sunucu, Yorumcu)

Başarılı Röportaj Sanatı Özeti

Başarılı Röportaj Sanatı Pdf Oku

Başarılı Röportaj Sanatı Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu