Din

Kur’an’ın Peygamberi PDF indir

Kur’an’ın Peygamberi PDF Oku indir, Kur’an’ın Peygamberi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Kur’an’ın Peygamberi kitabının kapağı ise 206 özelliğine sahiptir. 9786259833750 dilinde yazılmış olan Kur’an’ın Peygamberi kitabını 18.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kur’an’ın Peygamberi kitabını PDF indir.

Kur’an’ın Peygamberi PDF

Burada tefsir yapmadığımız gibi, rivayetleri hafife almak niyetinde de değiliz. Niyetimiz yalnızca olabilecek mertebe rivayet sarmalına girmeksizin Kur’ân’ın tanıttığı Peygamber’i hakkıyla ortaya koyabilmektir.
Çalışmamızda temel kabul, Kur’ân’daki siyer haberlerinin Hz. Peygamber’in kıssası olduğu; temel yöntem ise, Kur’ân anlatımının tarih anlatımına yahut Kur’ân metninin tarih metnine dönüştürülmesidir. İlk uygulaması bize ait olmayan bu usûl, klasik dönem Siyer râvî ve müelliflerinin nakillerinde sürekli olarak başvurdukları dikkat çekici bir metottur.

Klasik ve çağdaş benzer Siyer çalışmalarında daha çok tercih edilen yöntem, rivayetler arasına ayetleri yerleştirmek şeklindedir. Bundan dolayı de bütün ayetlere rivayetlerin sınırlarını çizdiği anlam çerçevesinden bakılmakta, ayetin kendi bütünlüğü içinde ne dile getirdiğinden fazla, rivayetin gösterdiği, işaret ettiği anlam zeminine oturtulmaya çalışılmaktadır. Biz, rivayetler arasına ayetleri değil, ayetler arasına rivayetleri yerleştirmeye çalıştık. Bunun yanında rivayetleri görmezden gelmediğimizi, inkâr yahut yok saymak gibi bir yaklaşımımızın olmadığını da kaydetmeliyiz. En azından kronolojik sıralamayı belirlemede yahut hâdise-ayet ilişkilerinin kurulmasında rivayet zemininden istaçıkladığimizi belirtmeliyiz.
 

Kur’an’ın Peygamberi Özeti

Kur’an’ın Peygamberi Pdf Oku

Kur’an’ın Peygamberi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu