PDF Kitap

Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar PDF Oku indir

Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar PDF oku indir, Burak Turna tarafından kaleme alınan Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar kitabı, 280 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2024 Destek Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar pdf oku, Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar PDF yandex, Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Sevr Lozan – Aynı Antlaşmalar PDF Oku

ASIRLIK TARTIŞMANIN SONU!

 

Bu kitap, 100 yıllık bir tartışmaya son noktayı koyuyor. Yıllardır ideolojik tartışmaların sebebi durumuna gelen Sevr ve Lozan Antlaşmaları, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda mühim kilometre taşları.

Yazar Burak Turna Lozan Antlaşması’nı 100. senesinde Sevr Antlaşması ile madde madde karşı karşıya geldirdı. İçeriklerini, kapsamlarını ve uygulamalarını irdeledi. Her iki antlaşma da imzalandıkları dönemin siyasi dengelerine göre şekillenmişti ama bir çok ortak noktaları vardı. Lozan Antlaşması’nın 143 maddesinin büyük bir kısmının, tam 126 maddenin, Sevr Antlaşması’nda da bulunduğu açıkça görüldü. 10 maddesinin ise doğrudan Sevr’in uygulamaları olduğu fark edildi. Yani bu iki antlaşma birbirinin yansıması, hatta aynısıydı.

Elinizdeki çalışma, her kesimden okur ve tarihi doğru öğrenmek isteyen her akademisyen için referans alınacak bir başvuru kaynağı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu