PDF Kitap

Simgesel Mitoloji PDF Oku indir

Simgesel Mitoloji PDF oku indir, John Martin Woolsey tarafından kaleme alınan Simgesel Mitoloji kitabı, 240 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Simgesel Mitoloji kitabı 2022 ebatında olup, 1. Basım Fa Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Simgesel Mitoloji pdf oku, Simgesel Mitoloji PDF yandex, Simgesel Mitoloji PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Simgesel Mitoloji PDF Oku

Keçi derisine sarılan Jacob ve bir keçi tarafından beslenen Jupiter, oğlak takımyıldızlarındaki güneşti. Mendes keçisi yahut koçu, Osiris bir koç olarak tekrar vücuda geldiğinde, Osiris`in ruhu olmuştu. Dendera`da, İbrahim`in İshak için kurban ettiği koyun gibi Jason ile kaçan Harlot`un koyunu parçalara ayırıp tekrar bir araya getirerek yeniden can verdiği gibi bir bahar vaktinde, Osiris`in gençleştiği yahut tekrar dünyaya geldiğu bilgisi yer alıyor. Onun bir işaret olduğu bilgisi yer alıyor bize ama ne işareti?
Hercules`i bir aslan yahut güneşi boğa olarak temsil eden din değildi fakat eski zamanlarda, kuvveti ifade edecek bir kelime yoktu. Bundan dolayı aslanın resimsel bir görüntüsüyle ifade ediliyordu. Buna ek olarak, kurnazlığı ifade edecek sözcükleri olmadığı için tilki de kurnazlıkla temsil ediliyordu. Buna ek olarak, kurnazlığı ifade edecek kelimeleeri olmadığı için tilki de kurnazlıkla temsil ediliyordu. Çok ufak bir ses halinde, Tanrımız,bütün şekillere girecek biçimde dizayn edilmiş. Hezekiah zaferine kadar yapılan bütün ibadetlerde, Musa`nın boş bir alanda meydana getirdiği Nehushtan yılan takımyıldızına ibadet edilmiştir (II. Kings, Bl 18 :4). Ana figürü boğaydı, sunumluğundaki boğa kanıyla besleniyor, boğaların boynuzları bir simge olarak kullanılıyor ve kilisemizdeki yarım daire şeklindeki sunumlukta bulunan, minberi çevreleyen iki çatal da sunumluğun boynuzları olarak adlandırılıyordu. Simgeler üreten Hermes`in, bunun yanı sıra, işaretleri ve karakterleri icat eden akıl tanrısı Thoth olduğu bilgisi yer alıyor. Bu simgecilik, fikirlerin bir araya gelmiş halidir, bir şeyin diğerine olan ilişkisini yahut karşılığını bulmaktır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu