Siyaset

Devlet Dindir! PDF indir

Devlet Dindir! PDF Oku indir, Devlet Dindir! kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Devlet Dindir! kitabının kapağı ise 631 özelliğine sahiptir. 9786259888286 dilinde yazılmış olan Devlet Dindir! kitabını 18.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Devlet Dindir! kitabını PDF indir.

Devlet Dindir! PDF

“Devlet din olsun dediler ve öyle de oldu!”
 
Devlet-din ilişkisinin sürecine tersten baktığımız zaman, devletin bizzat din halini aldığini görürüz. Modern çağ ve onun icat ettiği modern devletler, insana tahakküm etme araçlarındaki büyük gelişimin ve çeşitliliğin diğer adı olarak yerine ikame oldukları dinlerden fazla daha yaygın ve yoğun olarak otoriter ve totaliter bir düzen kurmuşlardır.
 
Modern şartların gereği olarak devlet-din alaşımına dayanan pragmatizm dini, küresel bir pratik ‘raison d’etat’ (devlet aklı) doktrinine, evrensel bir pragmatik ideolojiye, dinsel pragmatist bir tarz-ı hayata ve faydacı/pragmatik bir tarz-ı siyaset pragmasına dönüşerek evrenselleşmiştir. Bu evrensel Leviathan bulma ‘ihtiyaç’ ve ‘talep’ini kendi mutlak ve kutsal misyonu ilan edip pragmatizm dininin küresel/emperyal Tanrısı olduğunu ilan eden ABD’nin “güç pragmasına tutunup” tüm dünyaya yayması aracılığıyla olmuştur. Böylelikle tüm insanlık din-devlet ilişkisi tarihi sürecinde dinin devlet olduğu, dinin devletlerinin olduğu, devletin dininin olduğu aşamalardan geçip devletin bizzat din olduğu aşamaya evrilmiştir: Evrensel pragmatizm dini aşamasına…

Devlet Dindir! Özeti

Devlet Dindir! Pdf Oku

Devlet Dindir! Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu