Ders

7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı PDF Oku indir

7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan 7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı kitabı, 20×28 sayfadan bir araya gelmiştir. Kuşe değeri ile basılan 7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı kitabı 2017 ebatında olup, 1. Basım Altın Nokta Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda 7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı pdf oku, 7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı PDF yandex, 7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

7. Sınıf Meraklısına Genç Matematik Zeka Kitabı PDF Oku

Meraklısına genç matematik 6. Sınıf Soru Bankası – Tamamı Çözümlü
Müfredata ve Kazanımlara Uygun

Kitabımız: Okula Yardımcı, Kanguru Sınavlarına Hazırlık, TÜBİTAK Sınavlarına Hazırlık,
Özel Okul Sınavlarına Hazırlık, Matematik Yarışmalarına Hazırlık, Bursluluk Sınavlarına Hazırlık

Kitabımız, Dikkat Geliştirme, IQ ve Sayısal Yetenek Konu Anlatımlı Tamamı Çözümlü
Geometri ve Zekâ Problemleri

Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler;

Elinizdeki bu kitap ortaokul 6. sınıflar için hazırlanmıştır. Kitabın hazırlanmasında, bu sınıflara yönelik müfredat göz önünde bulundurulmuştur. Konular özet olarak verilirken, örnekler öğrencinin farklı düşünmesini sağlayacak biçimde seçilmiştir. Kitapta geçen örnek ve test soruları muhakeme, modelleme ve yetenek geliştirici biçimde verilmiştir. Seçilen sorular, öğrenciyi düşünmeye, modellemeye yönlendirdiği için tüm soruların çözümleri verilmiştir.

Kitabın hazırlanmasındaki amaçlardan bir diğeride, matematiği sevdirmenin yanında hayal gücünü geliştirmektir. Bunun bunun yanında matematiğe meraklı öğrencilere matematiğin farklı ve zevkli yanlarını göstermektir. Bu kitaptan en iyi biçimde faydalanabilmeniz için, soruların test mantığıyla çözülmesinden ziyade, yazarak, basamak basamak çözmenizi öneririz. Unutmayınız, matematik öğrenmede amaç sonuca gitmenin yanında, çözümdeki basamakları da takip etmektir.

Matematiğin korkulan bir ders olmasından çok onun bir oyun kadar zevkli hâle getirilmesi ilerideki yaşamınız yönünden çok mühimdir. Matematiğin bir hayat tarzı ve düşünce sistemi olduğunu unutmayınız. Matematiğin, evren kitabının bir dili olduğunu bilirseniz, tabi ki bu dili öğrenmek isteyeceksinizdir. Bir toplumdaki sosyal problemlerin bir çoğunun çözümü bile matematikledir.

Bundan dolayıdır ki, bu kitapla sizlerin yanında olmak istedik. Farklı sorularla tanışın, bunlara farklı çözümler geliştirin ve kendi çözümlerinizi kitapta verilenlerle karşı karşıya geldirın. Unutmayınız ki, bir sorunun çözümü için birden çok alternatif olabilir. Önemli olan kendi çözümünüzün yanında alternatifleri de görüp, bunlar içinden size uygun olanı seçip benimsemeniz, yaşamınızdaki seçimlerle aynıdır. Bundan dolayıdır ki matematik bir hayat tarzı ve düşünme sistemidir.

Kitabın bazı konuları müfredatta olmamakla birlikte, matematiksel düşünebilme becerisini geliştirmek ve modelleme kabiliyeti kazandırma da kitabın hazırlanış amaçlarındandır. Onun için çözümden sonra cevabınız doğru olsa bile kitaptaki çözümü de incelemenizi öneririz.

Bu çalışmanın matematikle ilgilenen ve ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir kaynak olmasını umar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu