Başvuru

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II PDF indir

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II PDF Oku indir, Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II kitabı 19.10.2024 sayfadan oluşmakta ve 781 boyutundadır. Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II kitabının kapağı ise 9786256957459 özelliğine sahiptir. Muharrem Özden dilinde yazılmış olan Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II kitabını Levent Doğan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II kitabını PDF indir.

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II PDF

Dünya üzerinde bazı toprak parçaları mevcuttur ki ilk çağlardan bu yana her zamanda cazibe merkezi olma ayrıntı kısmını hiçbir zaman yitirmemişlerdir. Derleme yaptığımız bir amcamızın tabiriyle “çiğnek bir toprak” olan ve tarihte birden çok medeniyete beşiklik eden Balkanlar, işte bu özelliği üzerinde barındıran, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış mühim bir bölgedir. Türk kimliğiyle tanıştıktan sonra adeta kimliğini, Türk kültürü ve yaşayışıyla anlamlandırmış Balkanlar, Türkçe’nin de mühim kullanım sahalarından biri olma özelliğini taşımaktadır.
Balkanlar; Avrupa‘nın güneydoğusunda Eski Yugoslavya, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ile Türkiye‘nin bir bölümünü içine alan bir yarımadadır. Tarihi zamanda Türklerin batıdaki en uç yerleşim alanları Balkanlar olmuştur. İlk Türk akınları Balkanlara, Hunlar aracılığıyla yapılmıştır. Daha sonraki zamanlarda Bulgarlar, Avarlar, Peçenekler, Uzlar ve Kıpçaklarla devam etmiştir. Bu dönem Türk-Balkan halkları arasındaki dil, kültür etkileşimine dair bilgiler çok sınırlıdır.

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II Özeti

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II Pdf Oku

Balkan Ağızları Sözlüğü Cilt II Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu