Kişisel Gelişim

Utancın ve Umudun Kitabı PDF indir

Utancın ve Umudun Kitabı PDF Oku indir, Utancın ve Umudun Kitabı kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Utancın ve Umudun Kitabı kitabının kapağı ise 192 özelliğine sahiptir. 9786259843933 dilinde yazılmış olan Utancın ve Umudun Kitabı kitabını 04.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Utancın ve Umudun Kitabı kitabını PDF indir.

Utancın ve Umudun Kitabı PDF

“Utanç” ve “umut” kavramları, aslında hepimizin tanıdığı, fakat üzerine bir yorum yapmamız yahut tanımlamamız istendiğinde birkaç örneklendirmeden başka bir yanıt veremeyeceğimiz kavramlar. Bu kavramlar üzerine o kadar çok konuşulmuş ki, fakat hemen hemen hiçbir şey yazılmamış! Yazar bu kitapta tam da bu nokta üzerinden kavramların kökenlerini, tarih boyunca ele alınışını, bunlar ile ilgili yapılan tartışmaları ayrıntılı bir biçimde kaleme alıyor. Utancın umut ile ilişkisini derinlemesine sorguluyor, hatta bu iki duygunun birbiriyle ilişkili olabileceğini savunuyor.
“Ne utanç tamamen kötü ve tamamen kurtulmamız gereken birduyguydu ne de umut tamamen olumlu, yaşamımızın odağında yeralması gereken, amacımız olabilecek bir duyguydu. Her ikisinin de dereceleri vardı ve her ikisinin de işlevsel olup, işlev bozabileceği senaryoları düşünmek olabilecekdü.”
Biz insanlar, fakat utanç ve umut duygularını içimizde belirli bir dengede tutabilirsek psikolojimizi sağlıklı olarak nitelendirilebiliriz. Pek çok sosyal ilişkiyi düzenliyor bu duygular, hatta kendimizle ilişkimize dahi yön veriyor. Utancın aşırısı yahut umudun eksikliği ile alakalı yaşayabileceğimiz sorunlar, hayata uyum sağlamamız üzerinde de bi hayli etkili. Yazar, tüm bunlar için okurlarına etkinlik alanları sunuyor, okurun kendi kendini sorgulamasına, yanıtlar bulmasına ve uygulamalı olarak öğrenebilmesine olanak tanıyor.

Utancın ve Umudun Kitabı Özeti

Utancın ve Umudun Kitabı Pdf Oku

Utancın ve Umudun Kitabı Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu