Sanat

Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt PDF Oku indir

Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt PDF oku indir, Burçin Ünlü tarafından kaleme alınan Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt kitabı, Boyut Yayın Grubu – Sanat Kitapları Dizisi sayfadan bir araya gelmiştir. Özlem Özgüt Yörekli değeri ile basılan Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt kitabı 2015 ebatında olup, Bülent Özükan tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt pdf oku, Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt PDF yandex, Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Doğan Kuban Yazıları Antolojisi 1.Cilt PDF Oku

“Osmanlı felsefeyi, resmi, heykeli dışlamış bir toplum olarak sanata, mimariye ve estetiğe ilişkin hiçbir kuramsal düşünce geliştirmemiştir. Günümüzde bu boşluğu aşmış okullar, sanatçılar, akademisyenler ve bir kamuoyu var. Lakin Türk toplumu bu entelektüel uğraşa, yani estetiğe, sanat tarihine, sanat eleştirisine Cumhuriyet’in ardından, yani Avrupa’dan 500 yıl sonra başladı. Günümüzde de dünya çapından 500 yıl geride bir sanat düşüncesine sahip bir politik ortam var.”

Topçu Kışlası ve Çamlıca Camisi gibi şimdilerde çok tartışılan mimari projelerle alakalı görüşlerinden, Ortaçağ’da Anadolu-Türk Sanatı kavramıyla alakalı bir denemeye, Divriği Ulu Camisi’nden, canlının estetiğini anlatan bir makaleye geniş bir seçkiden bir araya gelen Doğan Kuban’ın yazıları bu kitapta yer alıyor.

İki parça olarak tasarlanan antolojinin ilk cildi olan çalışma, 1960’lı senelerdan günümüze mimarlık, tarih, kent ve koruma konularının bunun yanında sanat, kültür ve eğitim üzerine de yazmakta olan, mimarlık tarihi denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen isimlerden Prof. Doğan Kuban’ın geçtiğimiz yarım asır boyunca değişik mekanlarde yayına giren çalışmalarını bir araya getiriyor.

Sayfa Sayısı: 408

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Boyut Yayın Grubu

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu