Siyaset

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım PDF indir

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım PDF Oku indir, Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 2. Hm. Kağıt boyutundadır. Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım kitabının kapağı ise 370 özelliğine sahiptir. 9786051912493 dilinde yazılmış olan Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım kitabını 21.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım kitabını PDF indir.

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım PDF

Bu kitap, Geloylu (Gêloî) Aşireti’nin ve tüm aşiretlerin, barış ve huzuruna ithaf edilmiştir.
 
Biz, Aşiretiz,
Binlerce senedir devam ediyor macerasımiz,
Maneviyat içimizde sönmeyen bir güneş,
Yolumuz uzun, yolumuz engebeli,
Kâh düşer kâh kalkarız,
Ama unutmayınız, unutmayınız!..
Medler, Eyyûbiler, Beylikler,
Ve saymakla bitmeyen hanedanlıklar
Hepsi biziz, biz!
 
Mecit Hun, hiç şüphesiz, Iğdır Siyasi Tarihinin ve Türkiye Sosyal Demokrat hareketinin unutulmaz ismi ve karizmatik önderidir.
Mecit Hun, daha 1950’li senelerda, imkansızlıklar içinde, Iğdır ve Ağrı’da paylaşımı yaptığı gazetelerinde, “Hukuk Devleti”, “Hak”, “Adalet” gibi kavramları ön plana çıkarmış, çağdaş demokrasi hareketine özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde öncülük etmiştir.
Azeri, Kürt, Terekeme farkı gözetmeden bölge halkına, dünyaya geldiğu Sürmeli toprağına, baba ocağına ve önderi olduğu Geloylu (Gêloî) aşiretine sevgiyle ve fedakârca bağlı kalan ve hizmet eden Mecit Hun, 25 yıl önce 29 Ocak 1998 tarihinde ebediyete intikal etti. 

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım Özeti

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım Pdf Oku

Mecit Hun Iğdır Tarihi Ve Hatıratım Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu