Tarih

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi PDF indir

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi PDF Oku indir, Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi kitabı 9786254497810 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 21.10.2024 dilinde yazılmış olan Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi kitabını Deniz Türker numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi kitabını PDF indir.

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi PDF

Kitto, Yunan Tragedyası’nda, Yunan oyun yazarının, büyük ahlaki ve entelektüel sorunlarla uğraşmasına rağmen, her şeyden önce bir sanatçı olduğunu ve klasik Yunan tiyatrosunu anlamanın anahtarının her oyunun trajedi anlayışını yakalamaya çalışmak olduğunu savunuyor. Bu nedenle, “Oyun yazarının aslında şu veya bu hususta ne dile getirdiğini değil ne söylemeye çalıştığını soracağız,” diyerek Aiskhylos, Sophokles ve Euripides’in oyunlarının göz alıcı bir analizi aracılığıyla bu yazarların kalıcı sanatsal ve edebi ustalığını aktarıyor.
 
Yunan Tragedyası, Yunan tiyatrosunun şekil ve üslubundaki gelişmeleri kaydetmekle kalmıyor, bu değişikliklerin nedenlerini analiz ediyor, kuşaklar boyu Yunan tiyatrosuyla alakalı tartışılan konularda tüm edebiyatseverler için yeni ve aydınlatıcı bir bakış açısı sunuyor.
 
“Kitto’nun klasikleşmiş kitabının tazeliğini seneler yılı korumasını sağlayan iki şey mevcuttur: Yunan tiyatrosuna içsel sanat ve tematik şekil yoluyla yaklaşıma öncülük etmesi ve her zaman canlı ve okunabilir bir üslupla yazması.”
–Oliver Taplin, Oxford Üniversitesi
 

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi Özeti

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi Pdf Oku

Yunan Tragedyası Bir Edebiyat İncelemesi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu