Din

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” PDF indir

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” PDF Oku indir, Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” kitabı 9786256299191 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 21.10.2024 dilinde yazılmış olan Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” kitabını Mehmet Feyzi Çetinkaya numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” kitabını PDF indir.

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” PDF

Tevhit bir ateştir; bir şeyi yakıp kirlerini temizlemeden ona nüfuz etmez!
1873 yahut 1874’te, o zamanda Fransız mandasında olan Cezayir’in Mustaganim şehrinde doğan Ahmed Benaliyu (ardındanları Şeyh el-Alevî olarak tanınacaktır) kendi kendini yetiştiren, erken yaşta manevi kemale ermiş bir deha. Kurucusu olduğu Aleviyye tarikatı içinde kısa bir zamanda mürşidi kâmil makamına yükselmiş; Şazeliyye-Derkaviyye geleneğinden doğan bu tarikat hızla yayılmaya başlamıştır. Şeyh el-Alevî, bilgisi, kültürü, ikna gücü, konuşma kabiliyeti ile geniş kitlelerin gönüllerini elde etmiştir. Sadece memleketi Kuzey Afrika’da değil Avrupa ve Amerika’daki tasavvufî hayat ve ihtidâ hareketleri üzerinde de etkili olmuş bir sûfîdir. Aleviyye mensuplarının Cezayir’de Fransızlar’a karşı verilen bağımsızlık karşılaşmasında de büyük hizmetleri geçmiştir. O, hem eserleri ve çalışmalarıyla hem de tutum ve davranışlarıyla, tevhit inancına derin bağlılığıyla tasavvufa taze bir soluk aşılamıştır.
Şeyh Ahmed el-Alevî’ye dair bu güzel eserin yazarı farklı zamanlarda ülkemize de gelen Éric Geoffroy, Strasbourg Üniversitesi Arap ve İslam Araştırmaları Bölümü’nde akademisyen olup ülkemizde tasavvufa dair eserleri ve Encyclopedia of Islam’da yayımlanan makaleleriyle bilinmektedir.
İslam maneviyatını veya tasavvuf düşüncesini meydan getiren okullar/ekoller kadim zamanlardan bugüne eser-hayat birliğinin (vahdetinin) en güzel emsallarini vermişlerdir. Bu güzel örneklerden bir de Şeyh Ahmed el-Alevî’dir. Éric Geoffroy’un Türkçe’ye katılan bu eseri de bir biyografiden fazla daha fazlasını sağlamaktadır.

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” Özeti

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” Pdf Oku

Şeyh Ahmed el-Alevî “Tevhit Bir Ateştir” Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu