Sağlık

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi PDF indir

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi PDF Oku indir, Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kuşe Kağıt boyutundadır. Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi kitabının kapağı ise 314 özelliğine sahiptir. 9786256429994 dilinde yazılmış olan Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi kitabını 21.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi kitabını PDF indir.

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi PDF

Değerli Meslektaşlarımız,
İnsan ömrünün uzaması ve sedanter yaşam tarzının yaygınlaşmasıyla, kas-iskelet sistemi bir çok olumsuz etkene maruz kalmakta ve hasarlanmalara daha hassas hale gelmektedir. Buna paralel olarak, rehabilitasyon hekimliğinin önemi giderek artmıştır. Hastalıkların nasıl tedavi edileceği, hastaların yaşam değerinin artırılması ve fonksiyonel durumun iyileştirilmesi gibi hedefler, multidisipliner yaklaşımlar çerçevesinde rehabilitasyon hekimliğinin uygulama alanları arasında yer almaktadır.
Tendon poblemleri, genç veya yaşlı, atletik veya sedanter, her yaştan bireyi olumsuz etkilemektedir. Tendinopatilerin etiyolojik nedenleri üzerine bir çok çalışma yapılmış olsa da, patogenezi net olarak açıklayan bir hipotez halen bulunmamaktadır. Güncel literatürde, tendon hasarlarının patogenezi üzerine yapılan çalışmalar hızla artmakta, fakat süregelen belirsizlikler tendon problemlerinin çok yönlü ve karmaşık yapısının bilinmesinı zorlaştırmaktadır. Bugün için normal tendon yapısından tendinopatiye gidişi açıklayan en güncel hipotez, sürekli olaraklik modelidir.
Tendinopatilerin tedavi yaklaşımları da genel geçer doğrular çerçevesinde planlanmakta olup bölgesel değişikliklar göz önünde bulundurulmalıdır. Misal verilecek olursa, Aşil tendinopatisi ile lateral epikondilopati için sayılan risk etkenleri ve başlatıcı nedenler değişiklik gösterebilmektedir. Yine benzer biçimde, patellar tendinopati ile rotator manşet yaralanmalarındaki tedavi yaklaşımları değişiklik arz etmektedir. Bunun yanı sıra, en basit ifadeyle, Aşil tendonunun insersiyonel ve non-insersiyonel yaralanmalarındaki tedavi stratejileri de birbirinden ayrılmaktadır. Eksantrik egzersizlerin önemi ortaya konulmuş olsa da, her tendonu kendi anatomik ve fonksiyonel ayrıntı kısmına göre değerlendirmek ve tedavi yaklaşımlarını buna göre yönetmek gerekmektedir.
Tendinopatiler, rehabilitasyon hedeflerine yönelik tedavi kılavuzlarının çeşitlendiği ve bireyselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarının giderek önem kazandığı bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada, tendinopatilerin nasıl tedavi edileceğinde devrim niteliğinde bir yöntem olan “perkütan iğne elektroliz nasıl tedavi edileceği” ön plana çıkmaktadır. Perkütan iğne elektroliz nasıl tedavi edileceği, doku rejenerasyonunu hız kazandıran bir yöntem olup, tendon patolojilerinin nasıl tedavi edileceğinde yeni bir umut olarak karşımıza çıkmaktadır. Avrupa ve Amerika’da giderek popülerleşen bu tedavi, ülkemizde de FTR hekimlerine yeni bir perspektif sunacaktır. Bu tedavi yöntemi, hekimleri gereksiz ve uzun süreli PRİCE prensibiyle tedavi etme zorunluluğundan ve her vizitte farklı ağrı kesici ilaçlar reçete etme çaresizliğinden kurtaracaktır. FTR hekimleri için yeni bir silah, hastalar için ise onlara sunulacak yeni bir tedavi olarak yerini alacaktır.
“Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi” kitabı, başta fiziyatristler olmak üzere kas-iskelet sistemiyle ilgilenen tüm hekimler için tendonu tanımak, tedavi yaklaşımlarını öğrenmek ve tedavi seçenekleri hususunda değişik bir bakış açısı sağlamaktadır. Editörler olarak, Perkütan Elektroliz Tedavisini Türkiye’ye ilk duyuran hekimler olma gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tendon yapısını ve tendinopatileri ele aldığımız bu kitap, özverili ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanmış olup, ülkemizde bu alanda yayınlanmış nadir eserler arasında bulunmaktadır. Bu kitabın, özellikle mesleğe yeni başlayan fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimlerine mühim katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, kas-iskelet sistemi, ağrı ve fonksiyonellikle ilgilenen diğer branş hekimleri için de kıymetli bilgiler içermektedir.
Yoğun çalışma tempoları arasında kıymetli zamanlarını ayırarak bu kitaba katkıda bulunan tüm yol dostlarımıza teşekkür ediyor, kitabın fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında çalışan tüm klinisyenlere faydalı olmasını diliyoruz. Akademik yaşamımızın en kıymetli ürünlerinden birisi olan bu kitabın yazımı sırasında bizlere anlayış ve sabır gösteren ailelerimize de teşekkür ediyoruz. Bu kitabın yazılması için bizlere ilham veren hastalarımıza da bunun bunun yanında minnettarız. Bu çalışmada emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.
Saygılarımızla,
Doç. Dr. Mustafa Turgut Yıldızgören
Doç. Dr. Fatih Bağcıer 

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi Özeti

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi Pdf Oku

Tendinopatiler ve Perkütan Elektroliz Tedavisi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu