Kişisel Gelişim

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi PDF indir

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi PDF Oku indir, Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi kitabının kapağı ise 122 özelliğine sahiptir. 9786253985004 dilinde yazılmış olan Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi kitabını 08.09.2023 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi kitabını PDF indir.

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi PDF

Her insan, yaşam süreci boyunca özel veya iş yaşamında birtakım kararlar vermek durumundadır. Karar vericiler, karşı karşıya geldikları bir sorunda veya durumda birtakım zihinsel süreçler neticesinde bu kararları alırlar. İşte bu zihinsel süreçler aşamasında tecrübelerimiz, değerlerimiz, kültürel kodlarımız, önyargılarımız, inançlarımız devreye girer. Bu referans değerler, alınan kararda son derece etkilidir.
Bir sorunu karar vericiye sunarken onun önemsediği referans değerler de kullanılarak süreç manipüle edilebilir. Çerçeveleme etkisi olarak ifade edilen bu etki, sorunun sunumu esnasında, istenen çözüm yolunun da gizli veya açık olarak bu sunum içinde verilmesidir. Bir sorunun takdimindeki vurgular, karar vericinin çözümünün odağını oluşturur.

Toplumun yönlendirilmesinde ustaca kullanılan çerçeveleme, cehalet zemininde daha çok yer bulur. Çerçeveleme uzman kişilerı, toplumun algısını yönetmek için etkin olan değerleri, simgeleri, örf ve âdetleri, inançları yoğun olarak kullanırlar.

Bu kitap, yalnızca kararlarımızı alırken değil karşı karşıya geldiğımız veri sağanağını sağlıklı bir biçimde yorumlayıp doğru tutumlar geliştirmemize katkı sunabilir. En azından algı yönetimi tuzaklarına karşı bir farkındalık oluşturmamızı sağlayabilir. Keyifli okumalar dileğiyle…

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi Özeti

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi Pdf Oku

Karar Vermede Çerçeveleme Etkisi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu