Akademik

Edebiyatta Deyişbilim PDF indir

Edebiyatta Deyişbilim PDF Oku indir, Edebiyatta Deyişbilim kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Edebiyatta Deyişbilim kitabının kapağı ise 308 özelliğine sahiptir. 9786256710450 dilinde yazılmış olan Edebiyatta Deyişbilim kitabını 22.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Edebiyatta Deyişbilim kitabını PDF indir.

Edebiyatta Deyişbilim PDF

“Deyişbilim” sözcüğü yüzsenelerdır Türk dili ve yazın çevrelerinde kullanılan bir sözcüktür. Arapçadaki “üslup” karşılığında ve bunun bunun yanında bir sözcüğü söyleme, bir tümde istediğimiz şeyleri anlatabilme yöntemi olarak kullanılmıştır. İngilizcede “style” Almancada “stil” olarak kullanılan sözcüklerin Türkçe karşılığıdır. “Üslup” karşılığı olarak çok sayıda kullanıcısı olan “biçem” sözcüğünün “kesme, biçme” eylemini altını çizerek insanı yanılttığını düşünmekten kendimi alamıyor, Türk dili ve halk dilinde yüzsenelerdır kullanılan “deyiş” sözcüğünü yeğliyorum.
 
Bu kitabın amacı, deyişbilimin klasik çağlardan şimdiye kadar yaptığı yolculuğu içeren bilgilere yer vermek ve şimdilerde yazınsal deyişbilim ve dilbilimsel deyişbilim olarak adeta iki ayrı bilim dalı gibi görünen, gerçekte ise birbirini bütünleyen kardeş çalışma alanları olarak deyişbilimdeki deyiş türlerinin ne olduğunu göstermektir. Dil ve yazındaki deyiş çeşitlerini derli toplu ele alması yönünden, bu kitabın yeri azımsanmayacak kadar mühimdir.

Edebiyatta Deyişbilim Özeti

Edebiyatta Deyişbilim Pdf Oku

Edebiyatta Deyişbilim Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu