Çocuk

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf PDF indir

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf PDF Oku indir, Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf kitabının kapağı ise 530 özelliğine sahiptir. 9786253976415 dilinde yazılmış olan Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf kitabını 22.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf kitabını PDF indir.

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf PDF

Geleneksel çocuk oyunlarıyla matematiği sevdirerek öğretme düşüncesinden yola çıkılarak bir araya getirilen bu kitabın amacı; bu oyunların 3. sınıf düzeyine göre matematik kavramlarına nasıl uyarlanacağını ve zamanda nasıl uygulanacağını göstermektir. Kitapta bulunan geleneksel oyunlar; Sayılar ve İşlemler, Geometri, Ölçme, Veri İşleme öğrenme alanlarında bulunan bazı kazanımlara uyarlanarak okuyucuya sunulmuştur. Geleneksel çocuk oyunları, somut olmayan bir kültürel miras olarak nesilden nesile aktarılsa da unutulma tehlikesi ile yüz yüzedır. Bu nedenle gelecek kuşaklara bir köprü oluşturacak bu oyunların eğitimde kullanılması, çocukluğun en göz alıcı dönemi olarak kabul gören ilkokul düzeyindeki öğrencilere mirasımızın aktarılmasını sağlayabilir. Bu kitap aracılığıyla, sınıf öğretmenlerinin kültürümüzün kıymetli taşlarından birisi olan geleneksel çocuk oyunları ve bu oyunların matematiğe nasıl uyarlandığı ile ilgili bilgilendirilmeleri sağlanarak, zamanda farklı zamanlarda bu oyunları kullanmaya alıştırılmaları sağlanabilir. Bunun yanı sıra bir araya getirilen oyunların matematik öğrenme kuvvetliğüne sahip öğrenciler/diskalkuli riski olan öğrenciler için de bir rehber bulunacağı düşünülmüş, bir araya getirilen oyunlara konuyla alakalı hatırlatıcı kısa bilgiler eklenmiştir. Böylelikle değişikliklarımızın olduğu bu uzayda, tipik gelişim gösteren çocukların bunun yanında akademik başarısı düşük, akranlarından yavaş veya farklı öğrenen matematik öğrenme kuvvetliğü/diskalkuli riski olan çocukların da olduğu gözden kaçırılmamış, onlara değişik bir yöntem olan oyunla matematiği sevdirme ve matematik öğretme yoluna gidilmiş olunabilir.

Kitabın bir amacı da akademisyen/öğretmen/öğretmen adayının seçtiği oyunları; öğrencilerinin sınıf düzeyine, akademik başarısına, bulunduğu coğrafi koşullara, doğal ortamın uygunluğuna göre uyarlamasına ve uygulamasına yol gösterici olmaktır. Bu kitapta, sınıf ortamında herhangi bir hazırlık ve malzeme gerektirmeyen, çok kısa bir sürede tasarlanarak oynanan Deve Cüce, Gezginin Masalları, Nesi Var? Teyzem Çarşıya Gitti gibi geleneksel çocuk oyunları bulunmaktadır. Bunun bunun yanında okul dışı ortamda oynanan Ali Baba Saatin Kaç? Mendilli Simit, Orası Burası Şurası, Sıçratan Top, Tilki Çık, Top Gezdirme gibi çeşitli geleneksel oyunlar bulunmaktadır. Bu kitabı kullanan öğretmen, oyun yoluyla dersin dikkat çekme aşamasında öğrencileri güdüleyebilir, dersin sonunda da öğrendiklerini değerlendirebilir.

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf Özeti

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf Pdf Oku

Oynaya Oynaya Matematik Öğreniyorum – İlkokul Öğrencileri ve Diskalkuli Riski Olan Öğrenciler İçin / 3. Sınıf Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu