Bilim & Mühendislik

Evreni Anlayan Maymun PDF Oku indir

Evreni Anlayan Maymun PDF oku indir, Steve Stewart-Williams tarafından kaleme alınan Evreni Anlayan Maymun kitabı, 440 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Evreni Anlayan Maymun kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2023 Eksik Parça Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Evreni Anlayan Maymun pdf oku, Evreni Anlayan Maymun PDF yandex, Evreni Anlayan Maymun PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Evreni Anlayan Maymun PDF Oku

Evreni Anlayan Maymun dünya çapındaki en enteresan hayvanın, insanın öyküsü.

Uzaydan gelen bir bilimsel araştırmacı türümüzü nasıl görürdü? Cinsiyet değişikliklarımızı, cinsel davranışlarımızı, fedakâr eğilimlerimizi ve kültürümüzü nasıl anlardı? Kitap bu soruları iki büyük düşünce ekolünden yararlanarak konu alıyor: Evrimsel psikoloji ve kültürel evrim teorisi. Kitabın yol gösteren varsayımı, bireylerin hayvan olduğu ve tüm hayvanlar gibi bizim de genlerimizi aktaracak biçimde evrimleştiğimiz. Lakin bir etaptan sonra kültürel kapasitemiz de evrimleşti. İşte o andan bu yana kültür kendi içinde evrimleşmeye başladı. Bu, bizi yalnızca bir maymun olmanın ötesine geçip gezegeni yeniden şekillendirebilen, başka dünyalara seyahat edebilen ve ufak, geçici bir parçası olduğumuz uçsuz bucaksız evreni anlayabilen bir maymuna dönüştürdü.

 

“İnsan doğasının evrimin ışığında etkileyici ve zarif bir keşfi, bir çok modern sosyal ve politik ikilemi aydınlatıyor.”

– Matt Ridley, Kızıl Kraliçe ve Erdem Peşinde kitaplarının yazarı

“İster türümüzün bir üyesi olun ister bu gezegenin baskın yaşam formu karşısında kafası karışmış uzaydan gelmiş bir bilimci, karşınızda insan doğasına harika bir giriş kitabı var. … Bu keyifli, kolay anlaşılır, bilimle dolu kitap sizi duygularınız, ilişkileriniz ve toplumunuz ile ilgili daha balakalı kılacak.”

– Geoffrey Miller, Sevişen Beyin kitabının yazarı

“Gen odaklı bakış açısının uzun süredir gördüğüm en iyi güncellemesi. Bu kitap, insan doğasına bakışınızı tersyüz ve altüst edecek.”

– Susan Blackmore, Mem Makinesi ve Bilinç: Bir Giriş kitaplarının yazarı

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu