Edebiyat

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele PDF indir

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele PDF Oku indir, Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele kitabının kapağı ise 173 özelliğine sahiptir. 9786259826486 dilinde yazılmış olan Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele kitabını 22.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele kitabını PDF indir.

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele PDF

Niko Amca, yani Nikolaos Emmanuil Karayeorgiu, Kurtuluş Savaşı koşullarında, 14 yaşında, Anadolu’nun içlerine sürgüne gönderilmiş bir Fethiye-Kayaköy Rumu. Mübadele ile Yunanistan’a gittikten seneler sonra anılarını yazmış. Fethiye ve Kayaköy’den gidenler ile alakalı “Mübadele”yi yazarken bu anılar mühim bir iskelet oluşturdu. Bu anılar ile bölgedeki yaşam ile alakalı çok mühim bilgiler edindik.

Anılarıyla birlikte, “Mübadele”nin öncesi ve sonrası ile alakalı destekleyici bilgilerin bunun yanında, Niko Amca’nın yanlış hatırladığı bazı konularda eklemelerle birlikte, bu güne yansımalarını da katmamız halinde okuyucuya kapsamlı bir bilgi aktaracağımızı düşündük.

Eserin yazılış amacı budur.
 

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele Özeti

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele Pdf Oku

Niko Amca’nın Anılarıyla Kayaköy Fethiye Mübadele Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu