Edebiyat

Nesini Söyleyim Canım Efendim PDF indir

Nesini Söyleyim Canım Efendim PDF Oku indir, Nesini Söyleyim Canım Efendim kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Nesini Söyleyim Canım Efendim kitabının kapağı ise 363 özelliğine sahiptir. 9786057252296 dilinde yazılmış olan Nesini Söyleyim Canım Efendim kitabını 22.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Nesini Söyleyim Canım Efendim kitabını PDF indir.

Nesini Söyleyim Canım Efendim PDF

Elinizdeki kitap, Cengiz Güleç’in mesleki, siyasi ve entelektüel yaşamını etraflıca anlattığı mülakatlar ile yine bu alanları kapsayan seçme yazılarından buluşmaktedir. Bu mülakatlar ve yazılar Türkiye’nin yakın sosyal ve siyasi tarihine ışık tutmakla birlikte, Cengiz Güleç’in dünyasını bize sarih biçimde sağlamaktadır.
“Nietzsche’nin deyişiyle, şeylerin ebedi tekrarı bize dünyevi kılıklarımızı yeniden giydirse bile, hafızanın yokluğunda bu ne işe yarar? Geçmiş ile gelecek arasında bağ kurulmalı… Kişilerin yaşam öyküleri içinde gündelik yaşamın tarihi gizli. Kültürel belleğimiz, büyük harfli tarihin içinde değil, gündelik yaşamın, görünmeyenin içinde saklı. Arşivlere girmeyen veya giremeyen ama deneyim, anı, bellek üzerine odaklanan bir tarih var ki orada da hakikatin bir yüzü var bence. Geçmişi yazmak demek, her seferinde geçmişi bir daha icat etmek gibi veya şöyle diyelim, geçmiş yeniden ve yeniden yazılmaya hep açık… Cengiz Hoca da, yaşayan, organik bir tarihin dinamik bir öznesi olarak karşımızda, anlatmaya açık bir hâlde duruyordu.”
                                                                                             Ceylan Akgün 

Nesini Söyleyim Canım Efendim Özeti

Nesini Söyleyim Canım Efendim Pdf Oku

Nesini Söyleyim Canım Efendim Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu