Sanat

Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF Oku indir

Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF oku indir, Sabahattin Eyüboğlu tarafından kaleme alınan Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri kitabı, 2008 sayfadan bir araya gelmiştir. İş Bankası Kültür Yayınları – Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi değeri ile basılan Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri kitabı Türkçe ebatında olup, William Shakespeare tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri pdf oku, Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF yandex, Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Atinalı Timon – Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF Oku

William Shakespeare (1564-1616) : Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle hemen hemen

400 senedir bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren tanınmış yazar, Atinalı Timon’da talih perisinin herkesin kul köle olduğu gözdesini bir anda alaşağı edebileceğini ve o zamana kadar talihli adamın önünde yerlere kadar eğilenlerin onu nasıl yüzüstü bırakacaklarını anlatır. Birçok eleştirmene göre, eserde göze çarpan bezginlik, umutsuzluk, insanlara yabancılaşma, tiksinti ve kin duyguları bu oyunu yazdığı sırada Shakespeare’in çektiği kişisel acıların yansımasıdır.

Sabahattin Eyüboğlu (1908-1973) , Hasan Âli Yücel’in kurduğu Tercüme Bürosu’nun başkan yardımcısı ve Cumhuriyet döneminin en mühim kültür bireylerindan biriydi. Tek başına veya ‘imece’ birlikteliğiyle yaptığı çeviriler, Hayyam’dan Montaigne’e, Platon’dan Shakespeare’e kadar

dünya kültürünün hep doruk adlarındandı.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2016

Ciltli:

Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2008

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 120

Baskı Yılı: 2008

Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu