PDF Kitap

Emir Timur PDF Oku indir

Emir Timur PDF oku indir, Harold Lamb tarafından kaleme alınan Emir Timur kitabı, Parola Yayınları – Yayınevi Genel Dizisi sayfadan bir araya gelmiştir. Celal Coşkun değeri ile basılan Emir Timur kitabı 2016 ebatında olup, M. Duhan Coşkun tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Emir Timur pdf oku, Emir Timur PDF yandex, Emir Timur PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Emir Timur PDF Oku

Emir Timur, Yalnız Türk- İslam dünyasının büyük hükümdarlarından biri olmakla yetinmeyip, tarihin kaydettiği en büyük cihangirlerden biridir. Timur, 1336’da Mâverâünnehir’de Semerkand’la Belh içinde Keş kasabasında dünyaya geldi. 1370’te Mâverâünnehir Hâkimi Emir Hüseyin’in ölümünden sonra Mâverâünnehir’e tek başına hâkim oldu ve Semerkand’a gelerek tahta çıktı.

“Biz ki, Mülük-ı Turan Emir-i Türkistanız!” diyen Emir Timur, 35 senelik hükümdarlığı boyunca yaptığı bütün savaşları kazandı. Âlim ve iyi bir devlet adamı olan Timur, “Tüzükât-ı Timur” adıyla kanunlar çıkardı. İlim adamlarına büyük saygı gösterdi, İslâm alimlerini meclisinde bulunurdu…

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Parola Yayınları

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu