Bilim & Mühendislik

Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları PDF Oku indir

Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları PDF oku indir, Sandeep Jauhar tarafından kaleme alınan Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Yapı Kredi Yayınları değeri ile basılan Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları kitabı 280 ebatında olup, 2024 Yeşim Seber tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları pdf oku, Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları PDF yandex, Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları PDF Oku

Kalp yaşamın merkezinde yer alır. Kardiyolog Sandeep Jauhar içinse saplantı derecesinde bir tutkudur. Zira kalple alakalı sorunlar ailesinde büyük travmalar yaratmış, hassas bir yapıya sahip olan Jauhar’a daha çocuk yaşlarda uzman doktorluğa giden yolu açmıştır.

Kalp: Bir Tarihçe, yaşamın motoru olduğu kadar her türden duyguyu barındıran en mühim organı tüm yönleriyle ele alan bir kitap. Bir yandan
tıp doktorları ve bilim bireylerinın giriştikleri kimi tabu yıkıcı deney ve
keşiflerin öyküsünü anlatırken öte yandan da bu büyüleyici organın yapısına ve işleyişine açıklık getiriyor. Bunun yanında özellikle modern tıbbın müthiş başarılarının yanında yetersiz kaldığı noktalara da işaret ediyor. Kalp hastalıklarının halen en mühim kamu sağlığı poblemlerindan biri olduğunu söyleyen yazar, kişisel deneyim ve gözlemleri kadar geniş çaplı araştırma sonuçlarına da yer veriyor. Böylelikle meselenin yalnızca teknolojik ilerlemeyle çözülemeyeceğini savunarak toplumsal sorunlara ve günümüz insanının ruh haliyle yaşam tarzına da gözleri üstüne topluyor.

“Jauhar, bi hayli güvenilir bir rehber olarak her birimizin yaşamının nasıl sürdüğini ilgi çekici bir hikâyeyle anlatıyor… Hem temel bilgiler veren hem de övgü mahiyetinde bir kitap olan Kalp, ile ilgili çok az şey bildiğimiz içimizdeki bu en kutsal organa dair büyüleyici bir ders anlatıyor.”
Washington Post

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu