PDF Kitap

Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri PDF Oku indir

Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri kitabı, 66 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2024 Gece Kitaplığı tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri pdf oku, Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri PDF yandex, Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Dede Korkut Hikayeleri – Ortaokul Seviyesi – 100 Temel Türk Klasikleri PDF Oku

Dede Korkut olarak anılan ve Oğuzlar’ın destanlarında mühim bir yere sahip olan bu bilge birinin yaşamı ile ilgili tarihî kaynaklarda farklı bilgiler bulunmaktadır. Kitapta dört defa “ata” unvanıyla anılan Dede Korkut, Oğuz destanlarının anlatıcısıdır ve Oğuz Türklerinin bilge kişisi olarak kabul edilir.
Reşîdüddin’in Câmi’u’t-tevârîh eserinde Dede Korkut, Bayat boyundan gelirken, Ebülgazi Bahadır Han’ın Şecere-i Terâkime adlı eserinde ise Kayı boyuna mensup olarak gösterilir. Diğer kaynaklarda da Dede Korkut’un Oğuz beylerinin yanında bir bilge olarak bulunduğu belirtilir. Misal verilecek olursa, Bahrü’l-ensâb eseri Dede Korkut’u, Bayındır Han ve diğer Oğuz beylerinin “şeyhi” olarak tanıtır.
Tarihî kaynaklara göre Dede Korkut, Oğuzlar’ın mühim hükümdarlarına danışmanlık yapmıştır. Câmi’u’t-tevârîh’te, Oğuz hükümdarlarının onuncusu olan Kayı İnal Han’ın başmüşaviri olduğu belirtilir. Ayrıca, Oğuz kütüğüne göre on dördüncü hükümdar olan ve doksan yıl boyunca hüküm süren Kanlı Yavguy da, Dede Korkut’u yaşamı boyunca danışmanı olarak yanında bulundurmuştur.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu