PDF Kitap

İnsan Öğrenmek İçin Yaşar PDF Oku indir

İnsan Öğrenmek İçin Yaşar PDF oku indir, Orhan Tüleylioğlu tarafından kaleme alınan İnsan Öğrenmek İçin Yaşar kitabı, 192 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan İnsan Öğrenmek İçin Yaşar kitabı 13,5 x 19,5 ebatında olup, 2024 Karakarga tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İnsan Öğrenmek İçin Yaşar pdf oku, İnsan Öğrenmek İçin Yaşar PDF yandex, İnsan Öğrenmek İçin Yaşar PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

İnsan Öğrenmek İçin Yaşar PDF Oku

“Thomas More, 1534 senesinin mart ayında, kapatıldığı Londra Kulesi’nden büyük kızı Margaret’e şunları yazmıştı: ‘Hiç kimseye kötülük etmiyorum, hiç kimse için kötü söylemiyorum, kötü düşünmüyorum, herkesin iyiliğini istiyorum. Bir insanın yaşayabilmesi için bu yetmiyorsa, yemin ederim yaşamakta gözüm yok… Onun için Kral, şu benim zavallı bedenime canının istediğini yapsın. Keşke işine yarasa benim ölümüm.’”

“Campanella, Güneş Ülkesi’ni hapishanede yazdı. Hint Okyanusu’nda bir ada devleti olan Güneş Ülkesi adaletsizlik, kötü yönetim ve büyücülük gibi olumsuzluklardan kaçan bireylerin oluşturduğu uygun bir toplumdur. Bilim ve felsefenin egemen olduğu ülkede kadınla erkek içinde hiçbir ayrım gözetilmez, her iki cinse de eşit haklar tanınır. Kölelik ve özel mülkiyet yoktur, her şey herkese aittir.”

“Asur krallığının başkenti Ninova’da, M.Ö. 668- 626 senelerı içinde yaşamış olan Asur Kralı Asurbanipal’in kitaplığında bulunan bir tablette, Sümerce şunlar yazıyordu: ‘Bilge insan karanlıkta ışık, çıkmaz sokakta yol bulandır.’”

Orhan Tüleylioğlu’nun, birbirinden mühim yazarların yaşamları boyuncan mühim kesitlere yer verdiği, onların iç dünyalarını, mücadelelerini, kendileriyle olan savaşlarını, yaşanmışlıklarını, toplumlar üzerindeki etkilerini sayfalarına taşıdığı bu kitap, “öğrenmek istiyorsanız yaşamayı” düstur edinenlere bir kılavuz niteliği taşıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu