PDF Kitap

Kara Bulut PDF Oku indir

Kara Bulut PDF oku indir, Anna Lazowski tarafından kaleme alınan Kara Bulut kitabı, Mat Kuşe sayfadan bir araya gelmiştir. Okuyan Koala değeri ile basılan Kara Bulut kitabı 32 ebatında olup, 2024 Meltem Türkeri tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kara Bulut pdf oku, Kara Bulut PDF yandex, Kara Bulut PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kara Bulut PDF Oku

Depresyonu sembolik bir biçimde temsil eden duygu dolu bir hikaye.

 

Damla’nın sürekli olarak yanında gezen ve peşini bırakmayan kara bulutu onun endişelı, mutsuz ve hayata dair umutsuz hissetmesine neden olmaktadır. Bu bulut eşliğinde gezen Damla dostları tarafından istenmediğini düşünür, bale dersinde hareketleri dilediği gibi yapamaz, doğum günü pastasını gördüğünde bile  canı çekmez; hayat bu kara  bulutun gölgesinde hiç mi hiç çekilmez… Lakin bir gün Damla kara bulutuyla nasıl geçineceğini öğrenir. Onu kumdan bir kalenin içine kapatır.  Ona biraz mesafe alma şansı yakalayınca güneşin sıcaklığını yeniden teninde hissedebilmeye başlayacatır. Damla artık kara bulut gelse  bile güneşin her seferinde yeniden doğacağının ve etrafında rengarenk çiçeklerin açacağının farkındadır. Umur bulutların gölgesinde kalsa bile hep oradadır.

 

Anna Lazowski’nin bir hayli etkili metni ve Penny Neville-Lee’nin duygu yüklü çizimleri, çocukların özellikle de üzüntü, yas, depresyon, öfke gibi zor duyguları anlamalarına ve konuşabilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Zorlu duyguları deneyimlerken yalnız olmadıklarına da dair de mühim destek sunuyor.

 

 

Çocukluk çağı stresinu şiirsel bir dille anlatan bu kitap; harekete geçirici ve içgörü dolu…

—Kirkus Review

 

Bu kitap, çocukları ruh sağlığı ile ilgili konuşmaya teşvik etmek için her okul ve ev kütüphanesi için müthiş bir kaynak… Özenle resmedilmiş bu hikaye, ufak bir çocuğun yaşamında yaşayabileceği inişleri ve çıkışları hassas bir biçimde vurgularken göz alıcı ve renkli bir son sonla etkili bir kapanış yapıyor!

—Children’s Literature

 

Kara Bulut tüm çocukları,  ruhsal hayatlarının  hem zor hem de yaratıcı duygularla bezenmiş katmanlarına doğru  kapsayıcı bir içsel yolculuğa çıkarıyor…

— Psk. Dr. Petek Halman Kara

 

 

Eğitim müfredatlarında bulunan sosyal-duygusal öğrenme alanını desteklemek için kullanılabilecek bu  bir hayli etkili resimli kitap; ufak çocuklarla çalışan tüm uzman kişiler için etkili bir referans olacak.

—School Library Journal

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu