PDF Kitap

Fatih ve Fetih PDF Oku indir

Fatih ve Fetih PDF oku indir, Mithat Cemal Kuntay tarafından kaleme alınan Fatih ve Fetih kitabı, 14 x 21 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Fatih ve Fetih kitabı 2018 ebatında olup, 1. Basım Alfa Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Fatih ve Fetih pdf oku, Fatih ve Fetih PDF yandex, Fatih ve Fetih PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Fatih ve Fetih PDF Oku

Fatih ve Fetih: Fatih Sultan Mehmet,

Mithat Cemal’in 1953 senesinde, İstanbul’un fethinin 500. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle Son Posta gazetesinde tefrika edilen eseri olup sağlığında kitaplaştırılmamıştır. 

 

Karşılaştırmalı tarihçiliğin en güzel emsallarinden birisi olan elinizdeki bu eserde Mithat Cemal, İstanbul’un fethinin bilinen ve bilinmeyen yönlerini mercek altına alıyor. Eserde, İstanbul’un fethine dair yerli kaynaklardan Tursun Bey, Evliya Çelebi ve Tâcüttevârih yazarı Hoca Sadeddin, Namık Kemal, yabancı kaynaklardan ise başta Hammer olmak üzere Rus tarihçi Vasiliyev, İngiliz tarihçi Gibbon, Fransız yazar Gustave Schlumberger ve Bizans tarihçilerinden Ducas gibi yazarları ve eserlerini kritik eden Mithat Cemal, onların yaptıkları

hataları da gözler önüne çıkarıyor.

 

Alfa Yayınları Mithat Cemal Kuntay’ın kaleminden Fatih Sultan Mehmet’i ve İstanbul’un fethini paylaşımı yaptığı için gurur duyuyor. 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu