Din

Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları PDF Oku indir

Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları PDF oku indir, İmam-ı Gazali tarafından kaleme alınan Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları kitabı, 176 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2022 Çelik Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları pdf oku, Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları PDF yandex, Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Öfke Kin Haset ve Kurtuluş Yolları PDF Oku

İmam-ı Gazâlî’nin en büyük eseri olan İhyâu Ulûmi’d-Din, Müslümanlar için her dönem ilk akla gelen başvuru kaynağı olmuş ve bu esere büyük güven duyulmuştur.
 
İhyâu Ulûmi’d-Din, dört ana bölümden ve her bölüm de onar husustan buluşmaktedir. İhyâu Ulûmi’d-Din içinde bulunan konuların her biri, eserin orijinal anlatımı asla bozulmadan, akıcı ve duru bir dil kullanılarak çevirisi yapıldı ve tek başına birer kitap haline getirildi. 
İhyâu Ulûmi’d-Din’in üçüncü bölümü olan Helak Edici Şeyler Bölümü’nün beşinci konusu Öfke, Kin, Haset’tir.
 
Öfke, Kin, Haset ve Kurtuluş Yolları ilk kez bu duyguları tanıtarak birinin bilgi sahibi olmasına yardımcı olmaktadır. Bu hasletler şayet birinin kalbinde kök salmışsa o zaman da onu tedavi yollarını gösterir. Zira şerri tanımayan kişi o şerre düşer. Şerri tanıyan kişi ise –ki yalnızca tanımakla yetinmeyip onunla mücadele yolunu bilirse– şerri önüne geçer ve uzaklaştırır.
Bu kitap kin ve hasedin afetlerini, öfkenin insanın başına getireceği felaketleri zikredip kurtuluş çarelerini sıralamaktadır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu