PDF Kitap

Doğa Felsefesi PDF Oku indir

Doğa Felsefesi PDF oku indir, Moritz Schlick tarafından kaleme alınan Doğa Felsefesi kitabı, 184 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Doğa Felsefesi kitabı 13 x 19,5 ebatında olup, 2024 Fihrist tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Doğa Felsefesi pdf oku, Doğa Felsefesi PDF yandex, Doğa Felsefesi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Doğa Felsefesi PDF Oku

Modern ABD’nin kurucu ismi olarak anılan, karizmatik ve kuvvetli bir önderlik örneği gösteren Theodore Roosevelt’in siyasi tutumunu net bir dille sergilediği kitabı “Yeni Ulusçuluk”, artık Türkçede, sizlerle!

Theodore Roosevelt’in seçim kampanyası boyunca yürüttüğü ve zamanla bir siyasi tutum halini alan “Yeni Ulusçuluk” (New Nationalism) düşüncesi, birkaç yıl ardından Woodrow Wilson’ın karşı tezi “Yeni Özgürlük” (New Freedom) ile birlikte düşünüldüğünde, modern dönem Amerikan siyasetinin başlangıcına ve Amerikan federal devletinin güçlenip tam bir ulus devlet olduğu döneme tasvir eder. Rockefeller gibi dev tröstlere karşı savaş açıldığı ve bu tröstlerin güçlerinin bölündüğü 1900’lü senelerın başı, günümüz Amerikan Siyasi Tarihi’ni anlamak yönünden oldukça önem taşır.

Bu eser, Theodore Roosevelt’in siyasi tutumunu net bir biçimde sergilediği seçim konuşmalarının kendisi tarafından düzenlenip yayımlanmasının ürünüdür. Woodrow Wilson ise, birkaç yıl sonra kendi teorik duruşunu anlatmak için Yeni Özgürlük kitabını çıkaracaktır. Franklin Roosevelt’in 1930’lardaki Yeni Düzen politikaları ise tam da öncüllerinin siyasi tutumlarının bir sentezi olup onların daha kuvvetli bir devletçilik anlayışıyla harmanlanmış halidir.

Woodrow Wilson’un Yeni Özgürlük ve Franklin Roosevelt’in Yeni Düzen eserlerini bu kitap ile birlikte üçlü bir modern ABD siyasi tarihi dizisi olarak düşünebiliriz.
Ömer Alkan’ın da uzun bir önsöz yazısı ve zamandizini ile dönemin dönüşümünü okura temel düzeyde aktardığı bu eser, ABD siyasi tarihini kavramak adına mühim bir kaynak niteliğinde. Diğer yandan bu dönem, ilerlemeciliğin, ulusçuluğun, ulus-devletin ve küreselciliğin tekrar tartışıldığı günümüz için müthiş bir sorgulama örneği…

Özel bir titizlikle Türkçeye kazandırdığımız bu eserin, siyasi tarih okuruna yeni düşünsel kapılar açması niyetiyle… İyi okumalar dileriz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu