Sanat

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu PDF indir

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu PDF Oku indir, Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu kitabının kapağı ise 631 özelliğine sahiptir. 9786054750887 dilinde yazılmış olan Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu kitabını 25.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu kitabını PDF indir.

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu PDF

Ekrem Hakkı Ayverdi’nin kültürümüze sahip çıkmak maksadıyla toplayıp ardından Kubbealtı Kültür ve Sanat Vakfı’na bağışladığı hat ve tezhip koleksiyonu, ağırlıklı olarak Osmanlı dönemine ait olmakla birlikte, 10. yüzyıldan günümüze kadar gelen eserlerden buluşmaktedir.
 
Kubbealtı Vakfı bünyesinde muhafaza edilen hüsn-i hat eserleri büyük bir emek ve gayret neticesinde bir araya getirilmiştir. Neredeyse bir asra yakın süredir koleksiyona dâhil edilen ve âdetâ gizli bir hazine olarak korunan yüzlerce eser, meraklı nice sanatkârın ilgisini çekmiş, bir çok akademisyeni heyecanlandırmıştır.
 
Kitap sanatları, hat ve tezhipli eserlerin bulunduğu bu kapsamlı çalışmada koleksiyondaki 599 eser arasında bir seçim yapılarak kıt’a, levha ve murakkaalardan bir araya gelen 328 tanesi ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Bu eserlerden hemen hemen 136 tanesi tezhiplidir. Eserler hattatların yaşadıkları dönem dikkate alınarak kronolojik bir biçimde sıralanmış, hattat ve tezhip sanatkârları ile ilgili gerekli bilgiler verilmiştir. Kitapta bir bütünlük olması için önce kıt’alar, ardından sırasıyla levhalar, hilyeler, icâzetnâmeler, karalama ve murakkaalar söz konusu edilmiştir. Koleksiyonun hepsi ise kitabın sonundaki ayrı bir bölümde, hattat adına göre alfabetik düzende ve kendi içinde kronolojik düzende bulunmaktadır.

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu Özeti

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu Pdf Oku

Kubbealtı Vakfı Hüsn-i Hat Kataloğu Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu