Eğitim

Atasözleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet PDF Oku indir

Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet PDF oku indir, Hatice Dökmen tarafından kaleme alınan Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet kitabı, 160 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet kitabı 13,5 x 19,5 ebatında olup, 2024 Destek Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet pdf oku, Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet PDF yandex, Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Atakelimeleri ve Deyimlerle Öğretilmiş Cinsiyet PDF Oku

“YİNE KADIN DAİMA KADIN!”

 

Kadınlara ezberletilen davranış öğretileri ve anne olma içgüdüsüyle kadınlar erkekleri mutlu etmeyi, onları yüceltmeyi severler. İşte bundan dolayı Virginia Woolf’un da dediği gibi kadınlar yüzseneler boyu, erkeğin maddi ve manevi görünümlerini gerçek boyutlarından üç dört kat büyük gösteren sihirli bir güce sahip mucizevi aynalar olarak bugünlere geldi. Bunun sonucu olarak erkekler de kendilerini gerçekten o devasa boyutta gördüler. Oysaki kadınlar bırakın dev aynasını, doğal görünümlü bir aynada kendilerini bir erkeği gördüğü gibi görseydi ne kadar kuvvetli olduklarını çoktan fark etmiş olacaklardı.

 

Atakelimeleri kadına dair olduğu zaman cinsiyet ayrımcılığının fazlaca öne çıktığını fark ederiz. Pek çoğumuz kadınla alakalı olumsuz anlamları olan yüzlerce söz duymuşuzdur. Kadının cinselliğinin öne çıktığı, erkeği baştan çıkaran şeytani bir varlık olduğu, erkeğin duygu ve davranışlarını kontrol altına alamamasının nedeninin kadın olduğu inancı eril toplumda bi hayli kabul görmüştür.

 

Kadın üzerine olan birden fazla atasözü ve deyimin mercek altına alındığı ve kadına dayatılan öğretilmiş cinsiyet kavramında atakelimeleri ve deyimlerin tesirinin incelendiği bu kitabı okurken isyan etmekten kendinizi alamayacaksınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu