Sanat

Renklerle Piyano Öğretimi PDF Oku indir

Renklerle Piyano Öğretimi PDF oku indir, Salih Aydoğan tarafından kaleme alınan Renklerle Piyano Öğretimi kitabı, 168 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Renklerle Piyano Öğretimi kitabı 21 x 29 ebatında olup, 2024 Arkadaş Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Renklerle Piyano Öğretimi pdf oku, Renklerle Piyano Öğretimi PDF yandex, Renklerle Piyano Öğretimi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Renklerle Piyano Öğretimi PDF Oku

Çocukken öğrenilmesi gereken on şeyden birinin “çalgı çalma” olduğunu düşünüyorum. Evet, ama hangi çalgı?

Çalgılar bir bakıma çiçeklere benzer. Nasıl ki her çiçeğin ayrı rengi, ayrı deseni ve ayrı kokusu varsa ve nasıl ki görsel dünyamızı bezeyen, zenginleştiren anlamlar içerirse, çalgılar da tınılarıyla işitsel dünyamızı süsler, zenginleştirir. Misal verilecek olursa; bağlama dağ başında açan bir çiğdem, ut saksıda lâle, gitar hercai menekşe, keman vazoda masamızı süsleyen güldür. Piyano asil ve zarif bir orkide, arp fantastik imgeler çağrıştıran begonvil…

Ne çiğdemden vazgeçebiliriz ne lâleden ne gülden. Hiçbiri diğerinin seçeneği değildir. Çiğdem baharın müjdecisi güzel bir kır çiçeğidir, fakat kente taşındığında boynu bükülür, solar. Lâlenin karizması tartışılamaz, ne yazık ki ömrü kısadır. Gül, kokusu ve görselliğiyle eşsiz bir çiçektir, fakat dikenleri mevcuttur yırtar, kanatır. Begonvil nazlıdır, orkide pahalı…

RENKLERLE PİYANO ÖĞRETİMİ son derece yalın bir metottur. Ses ve notaları renkli grafikle gösteren bu yöntem dünya çapında bir ilktir. Bu yöntem org öğretiminde on seneler boyunca, binlerce çocukla denenmiş, başarısı test edilmiştir. Böylelikle okul öncesi dönemi çocukları da müziğin büyülü dünyasıyla tanışacaklardır. Çocukların piyanonun kapağına “açıl susam açıl” demeleri yeterli olacaktır.

RENKLERLE PİYANO ÖĞRETİMİ orkide metaforu üzerinden, yaşamımızın en özel dönemi olan çocukluğumuzu, renklerin cümbüşü ve seslerin armonisiyle zenginleştirecek!
Salih Aydoğan

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu